avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Subcontracant
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Subcontracant

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: daca in fisa de date a unei licitatii nu se face deloc referire la calitatea de subcontractant, tert sustinator, asociat etc, pot participa din punct de vedere legal la aceasta licitatie in calitate de subcontractant?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: mina82 , utilizator 11:59, 21 Septembrie 2015
Daca Fisa de date a achizitiei apartine unei achizitii directe, nu puteti participa ca subcontractant.
Fisa de date apartine unei licitatii deschise.
Aveti dreptul legal de a participa la procedura ca subcontractant (art.45 din OUG 34/2006).

Indiferent carui tip de achizitii apartine fisa de date, legea interzice limitarea participarii la procedura a unui operator economic pe astfel de motive.
Dreptul de a participa sub orice forma la o licitatie (sau orice forma de achizitie, inclusiv achizitia directa) -asociat, subcontractant, tert, este prevazut in OUG 34/2006, indiferent ca este mentionat sau nu si intr-o fisa de date.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
vlad nicolae, moderator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta ciudata creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In cadrul unei licitatii a depus oferta societatea comerciala cu raspundere limitata A, avand ca actionari doua persoane juridice (50% + 50%), ... (vezi toată discuția)
Subcontractare pe achizitii publice brebone brebone Am si eu o intrebare, pentru cine este familiar cu legea achizitiilor publice. Am inteles ca in legea achizitiilor publice se prevede ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Subcontractare lucrari ulterior semnarii contractului mara78 mara78 Buna ziua, Am castigat o licitatie pentru niste lucrari. Oferta am depus-o singuri si asa am castigat. Ulterior, am constatat ca nu putem face lucrarile ... (vezi toată discuția)