avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de acces la teren intravilan trecut din extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de acces la teren intravilan trecut din extravilan

Va rog sa-mi spuneti daca odata cu trecerea terenului din extravilan in intravilan primaria ar trebui sa amenajeze drumul de acces.
Detin un teren intravilan la care drumul de acces este un drum agricol fiind in camp la 250m de soseaua principala. Deoarece platesc impozit pentru teren intravilan "obligatiile" primariei nu erau de a racorda si aceasta proprietate la utilitatile din comuna? exista vreo prevedere in acest sens?
Cel mai recent răspuns: MIRELA2016 , utilizator 12:56, 19 August 2015
din cate stiu nu se poate prelungi reteaua de utilitati decat dupa schimbarea terenului din extravilan in intravilan, in ceea ce priveste accesul trebuie sa existe terenul necesar drumului cineva trebuie sa-l cedeze sub o forma sau alta(schimb, drept de folosinta.....)
Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
IONICA VADUVA, utilizator
Multumesc pentru raspuns, terenul este trecut din extravilan in intravilan, exista constructie pe acest teren.
Drumul de acces exista, probabil apartine primariei dar este un drum agricol.
Deoarece platesc impozit pentru teren intravilan nu trebuie sa faca drum? eu intreb daca un cetatean european nu are dreptul de a avea acest drum de acces la proprietate, chiar si pietruit nu neaparat din beton, daca nu exista o astfel de prevedere in lege atunci de ce trecem terenul in intravilan pentru a plati taxe mai mari? obligatiil primariei care-si da acordul cu trecerea terenului in intravilan care sunt? sa incaseze banii pe impozit cu care sa faca ce?
Masina de gunoi nu poate intra deoarece terenul este denivelat si exista riscul sa se rastoarne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie in extravilan MuncaciuDaniel MuncaciuDaniel Buna ziua, detin in teren agricol, extravilan cu s = 3700 mp, intabulat. Acesta se afla la limita intravilanului, exact vecin cu intravilanul pe toata lungimea ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren extravilan in teren intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot construi o casa pe un teren extravilan. Mai exact: am un cumparat un teren extravilan, care este la strada ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan carmen_cta carmen_cta buna ziua, in vara lui 2007, in urma unei licitatii publice am achizitionat un lot de teren intravilan. Licitatia a fost organizata de primaria unei comune ... (vezi toată discuția)