avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan

buna ziua, in vara lui 2007, in urma unei licitatii publice am achizitionat un lot de teren intravilan. Licitatia a fost organizata de primaria unei comune care a trecut in intravilan o parcela de teren arabil aflata in proprietatea ei, undeva destul de departe de restul satului, practic un cartier nou, undeva in camp deschis, destul de aproape de soseaua nationala, de firele de inalta tensiune si de puturile de apa. La licitatie s-au adjudecat aproape toate loturile de teren. In caietul de sarcini primaria obliga la plata pretului de licitatie in 4 rate, in timp de un an si jumatate. De la licitatie au trcut aproape 3 ani, eu pe terenul meu am inceput constructia casei. Nimeni altcineva nu s-a incumetat sa inceapa sa construiasca deoarece cu toate ca primaria a incasat o mare parte din bani, nu ofera nici un fel de utilitati. Nu sunt drumuri, nu e apa, nu e curent. La constructia mea ajung foarte greu, este doar o poteca pentru carute. Personal am umblat si am tras curent electric (contract provizoriu), si sper sa reusesc si cu apa.
intrebarea mea este: exista o cale legala, prin care sa pot obliga primaria sa-mi ofere utilitatile minime de care trebuie sa beneficiez si pe care consider ca se regasesc in pretul terenului INTRAVILAN pe care l-am cumparat. (drum pietruit macar, apa si curent). multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen_cta , utilizator 16:38, 3 Martie 2010
teoretic, cand "a trecut in intravilan terenul" primaria a facut un PUG (plan urbanistic general) il gasiti la primarie tre sa aiba toata "zona" - drumuri, cai de acces, utilitati si o serie de avize ( inclusiv scoaterea din circuitul agricol). pentru a obtine avizele ar fi trebuit sa se "angajeze" sa asigure utilitatile.
"ar trebui" intradevar. Toate planurile, avizele si restul de hartii sunt facute. Pe mine ma intereseaza practic sa se apuce de treaba, sa faca drumuri si sa traga utilitati. Primaria ne motiveaza ca nu a primit bani de la consiliul judetean dar ca are toate aprobarile luate. Nu stiu ce sa mai cred; vreau doar sa stiu daca as putea sa-i dau in judecata sa obtin utilitatile pe care cred ca le-am platit cu varf si indesat. M-am gandit inclusiv sa merg la presa, poate ma aude si pe mine cineva, pentru ca in toamna vreau sa ma mut si nu prea pot sta in camp fara utilitati si macar o tentativa de drum. Localnicii din sat se intreaba "oare ce fac acolo? manastire?" privind la casa mea din mijlocul campului; multi habar nu au ca acolo s-a licitat pentru constructia unui nou cartier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces la teren intravilan trecut din extravilan MIRELA2016 MIRELA2016 Va rog sa-mi spuneti daca odata cu trecerea terenului din extravilan in intravilan primaria ar trebui sa amenajeze drumul de acces. Detin un teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Racordare utilitati radubajan radubajan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu cum se poate rezolva. 1. Am achizitionat un teren pentru constructie. 2. Toate actele inclusiv ... (vezi toată discuția)
Refacere drum floring2000 floring2000 O firma de constructii a refacut cursul unui parau, a taluzat malurile si a refacut(betonat) albia. Toate utilajele grele, respectiv rabe, betoniere, ... (vezi toată discuția)