avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea firmei si a avalistului unui BO refuzat
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea firmei si a avalistului unui BO refuzat

Buna ziua,

Ma puteti lamuri asupra unui lucru, va rog:
BO avalizat de administratorul unui SRL dar a fost refuzat la plata astazi si urmeaza sa se treaca la executarea firmei si a avalistului.
Puteti, va rog, sa-mi spuneti cam care este si cat dureaza aceasta procedura? O sa ne contacteze un executor? Se mai poate discuta cu el o esalonare a sumelor?
Firma si avalistul neavand bunuri pe numele lor, ce se intampla, se pune poprire pe conturile firmei cu toata suma din BO-ul refuzat?
Si in cazul avalistului( adminstratorul) daca lucreaza in alta parte si are salariu, i se pune minus pe cont toata suma din BO sau daca este cont de salariu, se opeste 30%?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: sagitarius-snc , utilizator 10:16, 20 August 2015
Nu as putea sa va spun cat dureaza procedura,exista si cai de atac,probabil 2-3 luni,repet pur estimativ.Procedura este astfel:executorul o sa va someze sa platiti suma din BO,in termen de 5 zile de la comunicarea somatiei puteti face contestatie la executare,care se va introduce la instanta de executare,cauza se va judeca potrivit Codului de Proc.Civ.de urgenta si cu precadere,inaintea altor pricini.Hotararea pote fi atacata numai cu apel in termen de 15 zile de la pronuntare[Legea nr.58/1934 actualizata].Se va pune poprire pe conturi,puteti discuta de esalonare,dar cu acceptul creditorului.Urmarirea silita aupra veniturilor banesti se va face conform art.729(1)NCPC b)"pana la o treime din venitul net ,pentru orice alte datorii."
Multumesc frumos.
Deci pe veniturile din salarii se poate pune poprire pe o treime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce cere banca unei p.f.sa avalizeze un bo emis de o p.j.? gori macovei gori macovei Am luat mereu credite pe firma. Mereu bancile si-au luat masuri impotriva excrocilor. Nesimtindu-ma, nu m-a deranjat nici ca voiau BO in alb - si chiar ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
Bo la ordin avalizat woodart woodart Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru care va multumesc anticipat. Ma intereseaza sa stiu, daca mi-a fost emis un Bo la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)