avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Situatie-ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Situatie-ONG

Presedintele a renuntat la functie in luna august. CD era format din 1 presed, 3 vice si un secretar. Oricum dupa doi ani de la infiintare se voteaza un alt CD, fiindca vechiul CD a fost pe 2 ani. Noi am votat noul CD intr-o sedinta din septembrie, asa intern intre noi, dar nu am ajuns la judecatorie cu actele. E tarziu daca ajungem inainte de a implini cei 2 ani ? Facem eventual un nou P-V si o noua votare ? La sedinta generala nici nu a venit fostul presed si nici un vice. Putem continua fara ei sedintele, cine le prezideaza ? Presed doar a predat toate actele etc la unul din vice cu semnatura. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:33, 10 Aprilie 2016
Trebuie sa va depuneti actele la judecatorie cu modificarile aduse la structura de conducere pentru ca nu se va lua in calcul schimbarea si cel nou nu va avea drept de semnatura in relatiile cu alte institutii sau entitati din Romania. De exemplu la inceputul anului viitor va trebui sa depuneti declaratia 101 si bilantul pentru 2015 si acolo trebuie sa semneze presedintele. Si mai sunt alte cateva acte care insotesc bilantul, la fel care trebuie semnate de presedinte. Sau poate veti dori sa depuneti in 2016 o cerere de finantare si acolo va cer si copii ale actului constitutiv si statut, cu modificarile la zi.
nu e un termen legal pentru operare in RAF a modificarilor dar sunt multe motive practice de a la face cat mai rapid...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare componenta consiliu director Ovidiu-O Ovidiu-O Buna ziua, As dori sa stiu daca se schimba componenta CD, care este de forma 1 presedinte - 3 vice -1 secretar ce avem de facut ? In statut spune ca mandatele ... (vezi toată discuția)
Preluare ong laurentiuburca laurentiuburca Buna ziua , care sunt pașii și ce costuri ar implica urmatoarea speță. Un ONG format din trei persoane membrii fondatori se vor retrage și vor intra ... (vezi toată discuția)
Info activitate ong bogdan_horea2002 bogdan_horea2002 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarele spete : - Presedintele ONG-ul a decedat , ir acum trebuie depus bilantul. Drept de semnatura pe cont mai are un ... (vezi toată discuția)