avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... DEZBATEREA PUBLICA a proiectelor - cat de obligatorie ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

DEZBATEREA PUBLICA a proiectelor - cat de obligatorie este?

Buna ziua,
la Rasnov/ Jud Brasov, primaria nu a organizat niciodata Dezbateri publice pentru proiectele realizate (zeci deja - cel mai recent: DINOPARC).
Nu este o incalcare a legii?
Este primaria pasibila de sanctiuni?
Ce se intampla cu proiectele pentru care nu se realizeaza DP?
multumesc anticipat,
Claudiu Nan
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 23 August 2015
Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica
Art. 1
(1) Prezenta lege stabileste regulile procedurale minimale aplicabile pentru asigurarea transparentei decizionale in cadrul autoritatilor administratiei publice centrale si locale, alese sau numite, precum si al altor institutii publice care utilizeaza resurse financiare publice, in raporturile stabilite intre ele si cetatenii si asociatiile legal constituite ale acestora.
(2) Legea are drept scop:
a) sa sporeasca gradul de responsabilitate a administratiei publice fata de cetatean, ca beneficiar al deciziei administrative;
b) sa implice participarea activa a cetatenilor in procesul de luare a deciziilor administrative si in procesul de elaborare a actelor normative;
c) sa sporeasca gradul de transparenta la nivelul intregii administratii publice.

...
Art. 4
Autoritatile administratiei publice obligate sa respecte dispozitiile prezentei legi sunt:
...
b) autoritatile administratiei publice locale: consiliile judetene, consiliile locale, primarii, institutiile si serviciile publice de interes local sau judetean.
.....

Art. 14
(1) Orice persoana care se considera vatamata in drepturile sale, prevazute de prezenta lege, poate face plangere potrivit dispozitiilor Legii contenciosului administrativ nr. 544/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Plangerea si recursul se judeca in procedura de urgenta si sunt scutite de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot înregistra ședința de consiliu local?eu sunt consilier ... gheorghetatuta@yahoo.com gheorghetatuta@yahoo.com Pot înregistra ședința de Consiliu local?Eu sunt consilier și președinte de ședință. Cum se procedează? (vezi toată discuția)
Musamalizare caz, comisia de disciplina, functionar public ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public si am solicitat Primariei de comuna, unde si lucrez, in baza Legii 544/2001,in data de 25.02.2009 sa mi se elibereze copii de pe ... (vezi toată discuția)
Act normativ care nu a respectat prevederile legii 52 din 2003 privind transparenta decizionala addi68 addi68 O autoritate publica centrala a propus si Guvernul a aprobat un proiect de HG care a fost afisat pe site-ul institutiei cu 4 zile inainte de aprobarea in ... (vezi toată discuția)