avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot înregistra ședința de Consiliu local?Eu sunt ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot înregistra ședința de Consiliu local?Eu sunt consilier ...

Pot înregistra ședința de Consiliu local?Eu sunt consilier și președinte de ședință. Cum se procedează?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 30 Martie 2021
Ședințele consiliului local sunt publice.

Caracterul public al ședințelor consiliului local este dat de:
a) accesul celor interesați, în condițiile legii, la procesele- verbale ale ședințelor consiliului local;
b) accesul celor interesați, în condițiile legii, la proiectele de hotărâri, la hotărârile consiliului local, precum și la instrumentele de prezentare și de motivare a acestora;
c) posibilitatea cetățenilor cu domiciliul sau reședința în unitatea/subunitatea administrativ-teritorială respectivă de a asista la ședințele consiliului local și/sau de a le urmări pe internet, în condițiile regulamentului de organizare și funcționare a consiliului local.

Legea nr. 52 din 21 ianuarie 2003 privind transparența decizională în administrația publică
art. 12
(1) Autoritățile publice prevăzute la art. 4 sunt obligate să elaboreze și să arhiveze minutele ședințelor publice. Atunci când se consideră necesar, ședințele publice pot fi înregistrate.
(2) Înregistrările ședințelor publice, cu excepția celor prevăzute la art. 7, vor fi făcute publice, la cerere, în condițiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea sedintelor consiliului local flexi flexi Daca o sedinta de consiliul local este inregistrata audio , exista vreun act normativ care obliga sa se faca anuntul cu privire la acest aspect? (vezi toată discuția)
Sedinta de consiliu local sehu sehu Buna ziua ! In calitate de consilier local, am dreptul sa filmez o sedinta de consiliu care sa fie transmisa live, fara a cere aprobarea consiliului ? ... (vezi toată discuția)
Filmarea sedintelor consiliului local Taurus Taurus Am dreptul ca cetatean, sa filmez la sedintele deschise ale consiliului local? Poate interzice primarul accesul cetateanului in sala de sedinte al consiliului ... (vezi toată discuția)