avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Medicul veterinar este functionar public?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Medicul veterinar este functionar public?

Medicul veterinar ce colaboreaza cu DSV ,in vederea crotalierii , identificarii etc a animalelor precum, si elibereaza adeverinte necesare la A.P.I.A pentru subventii este considerat functionar public dpdv penal?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:15, 23 August 2015
Decizia adoptată de ICCJ în data de 3 dec. 2014 şi publicată în M.Of. din data de 13 ian. 2015 a stabilit că "medicul care îşi desfăşoară activitatea în realizarea unui serviciu de interes public şi că medicul angajat cu contract de muncă într-o unitate spitalicească din sistemul public de sănătate are calitatea de funcţionar public încadrându-se în categoria celor care `exercită o funcţie publică de orice natură` la care face referire art. 175 alin. 1 lit. b teza a doua Cod penal".
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Poate fi considerat functionar public in masura se incadreaza in preved.art.175NCP.Deci, daca medicul este angajat cu contract de munca intr-o unitate spitaliceasca din sistemul public,atunci,medicul veterinar este functionar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcționar public? angajat la un sa controlat de primărie Nero Sufletel Nero Sufletel Poate fi considerat functionar public un cetățean care este angajatul unei societăți pe acțiuni , acțiunile fiind în totalitate ale consiliului local ... (vezi toată discuția)
Medicul de familie este functionar public? imihailov imihailov Recent, decizia 26/2014 a ICCJ a specificat ca medicii angajati in unitatile sanitare din subordinea MS cu contract de munca pe durata nedeterminata sint ... (vezi toată discuția)
Expertul judiciar este funcționar public în sensul prevederilor codului penal ? POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Ministerul Public a dat publicității miercuri, 17 septembrie 2014, concluziile formulate de procuror în cauza nr. 22/1/2014/HP/P a ICCJ având ca obiect ... (vezi toată discuția)