avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune...

fiul meu cere sa-i donez casa ca sa nu mai faca succesiune dupa decesul meu...este posibil sa-l trec si pe el pe actl casei ?
Cel mai recent răspuns: nastasa mariana , utilizator 17:21, 23 August 2015
Se pot face mai multe lucrur, donatii, vanzare, ambele cu un drept de uzufruct viager ca sa nu aveti surprize. Trebuie sa aveti in vedere ca un asemenea act, poate fi atacat pe motiv de reductiune a liberalitatilor excesive (in situatia in care mai exista si alti mostenitori)
multumesc mult ! nu exista alti mostenitori....dvs. ce credeti ca e mai bine de facut ca eu sa fiu in siguranta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat un contract de vanzare-cumparare de un copil din prima casatorie? elenabul elenabul Buna seara, Am o mare dilema... daca fac un contract de vanzare cumparare intre sotul meu si fiul nostru cu interdictie de instrainare in favoare noastra ar ... (vezi toată discuția)
In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)