avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Primire grau persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Primire grau persoane fizice

Buna ziua,
Daca o brutarie primeste grau de la personae fizice si acorda in schimb paine trebuie sa solicite atestatul de producator? Trebuie facut stopaj la sursa?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:41, 24 August 2015
Agricultorii persoane fizice care detin un atestat de producator pot sa vanda produsele obtinute in ferma/gospodaria proprie fie in piata, fie altor comercianti, insa trebuie sa aiba si un carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol.
Potrivit Legii nr. 145/2014, carnetul de comercializare este documentul utilizat de persoana fizica care detine atestat de producator pentru exercitarea actului de comert cu ridicata sau comert cu amanuntul a produselor agricole obtinute in ferma/gospodaria proprie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model formular achizitii de pe piata libera toareanelia toareanelia Va rog sa ma ajutati cu un model de formular pentru achizitii produse alimentare de catre Persoana Juritica de pe piata libera (vezi toată discuția)
Carnet de comercializare pentru vanzari online Centaphi Centaphi Buna ziua! Pot fi folosite atestatul de producator + carnetul de comercializare pentru vanzari online de legume? Sau pot fi folosite doar in ... (vezi toată discuția)
Producator agricol puscasclaudia77 puscasclaudia77 Buna,sunt un fermier agricol care a accesat o masura pt fonduri europene ,in urma caruia am devenit o inireprindere individuala cu codul caen principal ... (vezi toată discuția)