avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie italiana-romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie italiana-romana

Buna ziua.
As vrea sa stiu daca pot face in tara cetatenie romana copiilor mei ,care au cetatenie italiana,fiind nascuti in Italia ,cu tata italian.
Si ce acte imi trebuie pentru aceasta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:11, 26 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.Unde trebuie sa inregistrez certificatele de nastere?Trebuiesc traduse la un birou de traduceri autorizat mai intai nu?
Procedura de inscriere / transcriere a certificatelor implica ceva mai mult decat traducerea certificatelor.
Le puteti inscrie la unul din consulatele noastre din Italia (care va este mai aproape) sau le puteti transcrie in tara, la Starea civila de la ultimul dvs. loc de domiciliu.
Detalii aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in italia printi necasatoriti drepturi adrys36 adrys36 as dorii sa stiu cat dureaza procedura in romania la primarie si ce documente imi trebuie sa ajung cu copilul in tara #-o (vezi toată discuția)