avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract pentru drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract pentru drepturi de autor

Buna seara,

Urmeaza sa inchei un contract pt cedarea drepturilor de autor, spunandu-mi-se ca voi primi 1.000 de lei net pe luna. Firma care incheie acest contract cu mine mi-a spus ca va plati toate darile la stat in ceea ce ma priveste (fisc, somaj, sanatate), iar la finalul anului calendaristic imi va da o adeverinta in care va figura castigul pe anul curent.
Intrebare: din cei 1.000 de lei pe luna sau din suma totala pe an pe care o primesc, trebuie si eu la randul meu sa mai platesc ceva la fisc ? daca da, cat ar fi si cum se procedeaza ?
Suma este mai mica, dar am ales 1.000 de lei pentru un calcul mai usor.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 26 August 2015
Daca in contract este stipulata suma neta, atunci nu va mai trebui sa platiti contributii.

Cel mai bine este sa discutati cu cesionarul despre aceste nelamuriri si , mai ales , in contract sa fie prevazut expres cine va plati toate contributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnregistrare recuperare sume din salarii florentina-ecaterina florentina-ecaterina În anul 2015 constat că în mai 2014 am plătit salarii mai mari decât cele cuvenite. Presupunem că am plătit 1.000 lei în plus salar brut, din care ... (vezi toată discuția)
Conventie civila mikifulgutz mikifulgutz Este prima oara cand as dori sa fac o lucrare de instalatie cu conventie civila. Am un instalator foarte bun, il cunosc de mult si l-am recomandat multora, ... (vezi toată discuția)
Oug 111/2010 AndreicaEcaterina AndreicaEcaterina Bună ziua, Va rog sa ma îndrumați în ce ar trebui sa fac în următoarea situație: în noiembrie 2018 am întrat în concediu prenatal iar în martie ... (vezi toată discuția)