avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... lnregistrare recuperare sume din salarii
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

lnregistrare recuperare sume din salarii

În anul 2015 constat că în mai 2014 am plătit salarii mai mari decât cele cuvenite. Presupunem că am plătit 1.000 lei în plus salar brut, din care toate contribuţiile angajatului sunt de 200 lei iar toate contribuţiile angajatorului sunt de 300 lei. Din netul de 800 lei, 300 lei recuperez prin încasare la casierie iar 500 lei reţin pe statul de plată. Contribuţiile angajatului şi angajatorului le recuperez prin regularizare pe statele de plată în 2015. Sumele recuperate, net şi contribuţii, le virez pe titlul 85. Considerând că aferent lunii curente din anul 2015 salariile brute sunt de 3.000 lei, contribuţiile angajatului 600 lei şi cele ale angajatorului 900 lei şi le plătesc pe toate, care sunt înregistrările contabile pe care le fac, cu tot cu ridicare sau depunere de numerar?
Pentru simplificare, toate contribuţiile angajatului le înregistrez în 431 şi toate contribuţiile angajatorului le înregistrez în 437.

Alte discuții în legătură

salariu trecut pe notificarea de plata angelica82 angelica82 Buna ziua, Fac o notificare de plata firmei unde lucrez.Sunt insarcinata si momentan sunt in CM.Sunt angajata din Iulie 2013 cu salariul brut 800 lei ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa MariaBS MariaBS Buna ziua. Sunt angajata cu contract si mi se platesc toate contributiile. In 31 decembrie 2015 am deschis un PFA, incepand acvitatea in ianuarie 2016. ... (vezi toată discuția)
Contributiile datorate de persoanele angajate part-time harmonyall's harmonyall's Daca un angajat are salariul net de 900 lei , avand contract de munca part time de 6 ore, la ce salariul aplic CAS si CASS ? Cum stabilesc salariul brut, in ... (vezi toată discuția)