avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj unui bun neînregistrat nici pe unul din soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj unui bun neînregistrat nici pe unul din soti

în timpul căsătoriei am procurat un autovehicol care l-am înregistrat pe numele mamei(ambii am fost deacord cu acest lucru)
Acum fiind în proces de divort si partj sotul doresde prin instanta de judecată să demonstreze că autovehicolul e cumpărat din banii nostri si săl anexeze la partaj . Ce sanse are s-o facă ? are de gănd să născocească fel de fel de minciuni numai s-al cîstige.Eu din contra nu as dori să recurg la minciuni.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:09, 15 Iulie 2009
Atunci puteti combate sustinerile sotului argumentand, cum spuneam, ca a fost o donatie catre mama dvs.
Parerea mea este ca ,daca sotul poate dovedi cu extrase de cont , chitante , etc ca el este cel care a platit masina ,va castiga in instanta deoarece judecatorul poate aprecia ca un imprumut cumpararea autovehiculului pe numele mamei dvs. Cata vreme nu ati facut donatii si catre mama lui , de ce s-ar accepta o donatie catre mama dvs????!!! Si in fond ,NU ESTE MORAL SI CORECT , sa nu impartiti cu el ceea ce recunoasteti cu nonsalanta ca au fost bani comuni! Mai ganditi-va!
MIHAI GRIGORE a scris:
Cata vreme nu ati facut donatii si catre mama lui , de ce s-ar accepta o donatie catre mama dvs????!!!

Stimate domn, asta nu e nici pe departe un argument juridic si nu are relevanta in situatia data. Pe de alta parte va contraziceti, ba ar fi banii sotului, ba sunt bani comuni si in plus, daca ar fi vorba de un imprumut se pune problema termenului de prescriptie, care e destul de scurt.

Si in fond ,NU ESTE MORAL SI CORECT , sa nu impartiti cu el ceea ce recunoasteti cu nonsalanta ca au fost bani comuni! Mai ganditi-va!

Nu cred ca suntem pe acest forum sa tinem lectii de morala. In ziua de azi foarte multi copii (casatoriti sau nu) le cumpara parintilor masini, asa incat nu vad de ce ar fi imoral ca doamna sa vrea ca mama sa sa pastreze masina chiar daca a fost platita din banii "comuni". E randul meu sa va spun "mai ganditi-va!".
MIHAI GRIGORE a scris:

Si in fond ,NU ESTE MORAL SI CORECT , sa nu impartiti cu el ceea ce recunoasteti cu nonsalanta ca au fost bani comuni! Mai ganditi-va!

Si dacă noi avem înprumutati 10 mii UE unui prieten de al lui ,care iam dat fără nici un document sub "cuvănt de cinste "si eu nu am nici o sansăp să demonstrez asta în judecată ?Tot nu e cinstit . Cum as putea anexa acesti bani la partaj ,dacă nua am nici un biletel măcar ? As vrea mult să reusesc să demonstrezvoi,dar se pare că nu am sanse Nici el nici sotul nu va recunoaste. Care morală?
Se pare ca multi au uitat principiile dreptului enuntate de Justinian . Se studiaza in anul I la facultatea de drept , materia dreptul roman.Si suna asa: "Juris pracepta sunt haec: honeste vivere, alterum no laedeare, suum cuique tribuere"
Fiecare intelege ce vrea!
Dar niciodata nu o sa fiu de acord cu incurajarea incalcarii lor!:hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj... georgeta_bursuc georgeta_bursuc Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in privinta partajului. Pe scurt: am cumparat un ap. in timpul casatoriei cu bani din donatia mamei mele, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Intrebare divort+partaj anamaria13 anamaria13 Sunt casatorit de 10 anu si avem 2 copii minori. Intrebari: 1. La casatorie, eu am avut o garsoniera pe care ulterior am vandut-o si am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)