avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Pfa sau altceva?
Discuție deschisă în Traduceri

Pfa sau altceva?

Buna ziua,

Acum 6 ani am terminat Facultatea de Traducere si Interpretare din cadrul UTCB. M-am angajat ca traducator la o firma. In paralel, am mai facut mici traduceri pe baza de colaborare, insa fara a emite factura. Acum, se intrevad colaborari mai importante si mi se cere factura. Am cautat pe forum subiecte legate de acest lucru, insa toate sunt vechi si cu siguranta au intervenit multe schimbari, avand in vedere apetitul conducatorilor nostri de a ne complica viata din ce in ce mai mult.
Cum sa procedez astfel incat totul sa fie ok pentru toata lumea? Pfa-ul se infiinteaza ca pentru orice alta meserie? Exista vreo alta varianta mai putin birocratica care sa imi permita sa imi desfasor meseria si sa emit factura celor interesati?

Pentru alte informatii va stau la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:38, 26 August 2015
Singura forma mai simpla este PFA - XX Traducator, atat pentru a lucra independent cat si pentru a putea emite factura si/sau chitanta.
Aflati detalii la Registrul Comertului, procedura n-ar trebui sa dureze prea mult si nici costurile nu sunt prea mari - pentru a fi in legalitate.
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa ca traducator voicudamian voicudamian Buna dimineata, Am dat in 2011 examen de traducator la stiinte economice la Ministerul Culturii (germana si engleza) si ulterior in 2012 m-am inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat DASY DASY As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate? (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)