avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card de sanatate

Buna ziua. Am pierdut cardul de sanatate si am mers la CAS Dolj pentru a cere un alt card. Raspunsul dat de cei de la CAS a fost ca nu pot sa emita un alt card si nici adeverinta pana ce nu platesc asigurarile de sanatate pe ultimii 5 ani, eu neavind o vechime de 5 ani in munca. Aceasta este legea sau este un abuz din partea celor de la CAS Dolj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 28 August 2015
Potrivit CNAS, eliberarea cardului duplicat, in caz de pierdere / furt / deteriorare se face in baza cererii, a copiei dupa actul de identitate si a dovezii platii contravalorii cardului.
[ link extern ]

Prin urmare, este un abuz al Casei de Asigurari de Sanatate care va solicita sa platiti asigurarile de sanatate pe ultimii 5 ani pentru a va elibera un nou card de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere card de sanatate valycalciu valycalciu am pierdut cardul de sanatate...ce pot facee? cui sa ma adresez? (vezi toată discuția)
Card sanatate Elena Elena Elena Elena Cum pot schimba, (ce documente si ce taxa) un card de sanatate care s-a deteriorat (i-a sarit cipul) si nu mai poate fi folosit. Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi transmiteti unde trebuie sa merg sa anunt ... violyd violyd buna ziua va rog sa-mi transmiteti unde trebuie sa merg sa anunt pierderea carte identitate, card tahograf ,permis conducere (vezi toată discuția)