avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amplasare radare pe diverse masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amplasare radare pe diverse masini

pot fi amplasate radare pe alte masini decat cele cunoscute traditionale ale politiei?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:02, 15 Iulie 2012
radarele pot fi montate numai pe masinile apartinand politiei, cele inscriptionate "traditional" cu girofar, Politia, siguranta si incredere:) cat si pe cele cu numere de inmatriculare cu MAI care pot fi neinscriptionate.
astazi am fost oprit de un agent de politie care mi-a comunicat ca am avut viteza de 65 km/h ,radarul fiind amplasat intrun Logan galben cu nr MS 08 XWD,eram si in colana,nu am semnat procesul verbal,am dretul la contestatie,au procedat politisti legal?
procesul verbal trebuie trimis in termen de 30 zzile de la intocmire.
daca ati refuzat semnarea la rubrica "mentiuni" trebuie sa fie trecut un martor asistent care sa confirme refuzul. martorul trebuia sa fie prezent cand ati refuzat semnarea pv. martorul nu confirma incalcarea regulii de circulatie.
aveti dreptul sa faceti plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicare. in procesul verbal trebuie sa fie consemnata seria si nr .aparatului radar. in plangere solicitati prezentarea probelor foto, verificarea metrologica a aparatului. mentionati ca aparatul radar nu era montat pe o masina de politie si solicitati prezentarea martorului in instanta.
nu s-a solicitat nici un martor,masina avea si aparat de taxare (taximetru)daca am observat bine
daca avea "aparat de taxare" care nu este un aparat de taxare inseamna ca masina era a politiei. de altfel in pv trebuie sa se mentioneze ca "a fost inregistrat cu aparatul seria nr montat pe auto nr. .....", politia are o portita de scapare ptr ca in oug 195 nu se mentioneaza si pe ce fel de masini se monteaza radarele, inscriptionate sau nu.
nu ramane decat sa asteptati pv si vedeti ce scrie in el si apoi faceti contestatie daca considerati ca nu ati depasit viteza regulamentara in sectorul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar nou mariuss_05 mariuss_05 poate fi facuta contestatie pe motiv de nulitate a unui pv radar pentru faptul ca in pv nu sa specificat seria si nr aparatului radar ? ci doar nr auto si ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat aselajusto aselajusto am fost detectat de o masina cu radar inscriptionata, dupa care m-au oprit un echipaj de politie explicandumi ca am fost detectat de un aparat ... (vezi toată discuția)