Buna ziua,puteti sa-mi spuneti daca cetatenii care au primit azil in Uniune,in urma terminarii razboiului din tara lor de bastina,sunt returnati inapoi sau raman pe teritoriul tarii adoptate pt totdeauna?Multumesc.
Depinde, exista permise de sedere pentru azil pe o perioada determinata, pe o perioada nedeterminata iar azilantii se pot naturaliza in tara care le ofera azil. In caz de naturalizare nu mai pot fi expulzati decat daca li se ridica cetatenia obtinuta prin naturalizare (de ex. pentru ca a fost obtinuta prin frauda sau pentru ca au activat ulterior azilului in armate inamice tarii gazda). In caz de azil pe perioada determinata, s-ar putea ca scopul sederii (adica azilul) sa fi incetat daca tara de bastina este declarata sigura, caz in care permisul de sedere s-ar putea sa nu mai fie reinnoit, dupa care urmeaza sa li se puna in vedere sa paraseasca tara, daca nu o parasesc pot fi arestati si expulzati in tara de bastina. In anumite cazul expulzarea nu reuseste, pentru ca tara de bastina nu ii mai admite inapoi (de ex. chinezii fara pasaport chinezesc nu sunt recunoscuti de catre China drept cetateni chinezi din cauza birocratiei inefective de la evidenta populatiei: evidenta populatiei este pastrata in caiete scrise cu creionul, functie de domiciliul din China, aceste caiete se rescriu si cand devin nefolosibile se arunca la gunoi, prin asta se pierd informatiile care dovedesc ca o anumita persoana avea cetatenia chineza).
Expulzarea
ContSters228182
Buna seara,am un prieten inchis in Germania,ancheta este in desfasurare,nu a primit sentiinta inca,se poate cere expulzarea in Romania si judecat aici dupa ... (vezi toată discuția)
Statut de refugiat
toraqa
Buna ziua
am permis de sedere temporar fiind casatorit cu cetatean roman si as vrea sa stiu daca pot obtine statut de refugiat sau ceva similar in Romania ... (vezi toată discuția)