avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM pentru PFA
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM pentru PFA

Am un PFA fara angajati, adica eu sunt angajatul sa zicem. Am un contract cu o firma pe un santier. Ce document imi este necesar pe linie SSM? Acea fisa SSM trebuie sa o am? Daca da, cine trebuie sa mi-o intocmeasca? Responsabilul cu SSM din santier are vreo responsabilitate sa-mi faca si mie instruire, sa-mi scrie in fisa?(daca cumva acea fisa imi spuneti ca imi este necesara)

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:23, 2 Septembrie 2015
Ca PFA, daca nu aveti angajati nu aveti obligatia legala sa organizati si sa desfasurati activitatea legala privind securitatea si sanatatea in munca in cadrul firmei dvs.
Trebuie sa va autoinstruiti cu legisaltia ssm in vigoare (Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Cerintele minime de securitate si sanatate, instructiuni privind activitatea pe care o desfasurati, etc.).
Daca desfasurati activitati in baza unui contract de prestari servicii cu o firma de ctii. (pe santier), firma respectiva are obligatia sa va instruiasca in domeniul ssm conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006,
-art.20 (1) Angajatorul trebuie să asigure condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său:
....................
e) la executarea unor lucrări speciale.
(2) Instruirea prevăzută la alin. (1) trebuie să fie:
a) adaptată evoluţiei riscurilor sau apariţiei unor noi riscuri;
b) periodică şi ori de câte ori este necesar.
(3) Angajatorul se va asigura că lucrătorii din întreprinderi şi/ sau unităţi din exterior, care desfăşoară activităţi în întreprinderea şi/ sau unitatea proprie, au primit instrucţiuni adecvate referitoare la riscurile legate de securitate şi sănătate în muncă, pe durata desfăşurării activităţilor.
Instruirea efectuata se consemneaza intr-un proces verbal incheiat la data instrurii ssm, ocazie cu care se completeaza contractul de prestari servicii incheiat intre PFA si firma cu o anexa in care se mentioneaza obligatiile partilor semnatare pe linie de ssm, psi-su, mediu, calitate, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor ssm învatamant gimnaziu Dorina1961 Dorina1961 Bună ziua,vă rog frumos dacă mă puteți ajuta în complectarea fiselor ssm pentru prefesori,învățători,educatori,personal auxiliar și nedidactic ... (vezi toată discuția)
Ssm elisabetty elisabetty Buna ziua La societatea noastra se face mansardare cu lucratori de la alta firma . Ce trebuie sa fac eu ca inspector ssm ( trebuie eu sa-i instruiesc sau ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii in cadrul unui cabinet medical individual sinziana2 sinziana2 sunt medic, am cmi, contract de prestari servicii cu un asistent medical, pfa, trebuie sa-i fac protectia muncii? din cate am inteles eu citind legea 319/2006, ... (vezi toată discuția)