avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Index apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Index apa calda

Buna ziua,

La noi in bloc exista apometre. Fiecare proprietar trimite index-ul. Bun.
Ideea este ca eu in luna iulie am uitat sa trimit index-ul si probabil ca s-a pus consum pausal (nu am verificat inca despre cati metri cubi e vorba). Deci penutimul index trimis de mine este in luna iunie (pentru intretinerea din mai). Ultimul este din luna august (pentru intretinerea din iulie). Diferenta dintre index-ul din iunie si cel din august este de 11 metri cubi. Problema este ca eu luna iulie, la intretinere, am 11 metri cubi. Nu ar fi trebuit sa scada cumva? Nu e ca si cum in iunie am platit zero, iar acum pe iulie platesc pt ambele luni.
Nu inteleg nimic.


Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:02, 2 Septembrie 2015
Asa cum spuneti diferenta de index citita de dumneavoastra este de 11 m.c. si tot atat aveti pe lista de plata. Unde este problema?
Problema este ca acest index este pe iunie si iulie, insa este trecut ca fiind doar pe iulie, iar eu partea din iunie am platit-o deja.
Duceti indexul reala si intrebati administartorul cum se regularizeaza consumul; in asociatia dumneavoastra. In primul mesaj spuneti ca
in luna iulie am uitat sa trimit index-ul si probabil ca s-a pus consum pausal (nu am verificat inca despre cati metri cubi e vorba)
. Intrebati ca sa eliminati acest "probabil".
Apoi, din experienta noastra, stim ca indexul si consumul de apa se stabilesc luna de luna si nu in luna iunie pentru mai sau in luna august pentru iulie.
C asa fiu mai clar: apa consumata in luna iunie se trece pe lista de plata aferenta lunii iunie; apa consumata in august se trece pe lista de plata aferenta lunii august;
Pentru luna in care nu se cunoaste indexul (si implicit consumul), se aplica regulile stabilite de comitetul executiv luna de luna sau printr-un regulament de gestionare a apei, trecandu-se pe lista o cantitate de apa estrimata, sau fixa pe numar de persoane ori pe alte criterii, cu posibilitatea de regularizare sau nu in luna urmatoare...
Intrebati in asociatia dumneavoastra si vedeti care este practica acolo.
Userul care a postat mesajul vrea să spună că din cei 11 mc cât reprezintă indexul pentru două luni ar trebui să se scadă cantitatea pe care a plătit-o la pauşal în luna în care nu a citit.
Eu nu mă pricep la reglementările legale în astfel de situaţii, dar vă pot spune că tatăl meu a fost în această situaţie şi, când a citit indexul, i-au fost scăzute cantităţile puse din oficiu la pauşal pentru lunile în care nu a citit.
Ma refeream la faptul ca index-ul citit in iunie este trecut pe intretinerea din mai si tot asa. Eu citesc index-urile in prima jumatate a lunii deci in mod evident nu poate fi trecut la luna aferenta.
elenagabi, multumesc pentru clarificari, exact asta este problema mea, aveam nevoie de un creier mai odihnit care sa imi reformuleze cuvintele. :D

Alte discuții în legătură

Metri cubi de apa adaugati ca penalitati roxmarina roxmarina de un an nu am mai platit intretinerea,dar ma trezesc in fiecare luna cu 20metri cubi de apa in plus sub forma de penalitati pe langa penalitatile ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Intretinere garsoniera afisata in luna iulie 640 ron Egnar Egnar Buna ziua locuiesc cu chirie din februarie intr-un bloc in pantelimon ,in fiecare luna vine intretinerea 300 ron ,luna aceasta mai precis azi s-a afisat ... (vezi toată discuția)