avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda fara ca fapta sa existe
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda fara ca fapta sa existe

Buna ziua! Doresc sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie:
Duminica am intrebat un politist de ce nu ii amendeaza pe cei ce au parcat masinilie neregulamentar (tin sa precizez ca am fost respectuos in adevaratul sens al cuvantului mai exact am avut un ton adecvat nu am fost ironi si nu l-am jignit ori injurat). Acesta ma pune sa trag pe dreapta (eu aveam calitate de coonducator auto, politistul era unul de la locala) imi verfica actele si ma amendeaza cu suma de 800 de lei pentru injurii si alte nascociri REPET atitudinea mea a fost una cat se poate de pacifista. Acesta a mai refuzat sa imi citeasca ce a scris in P.V. iar martorul trecut de acesta este o persoana de sex feminin care nu a existat la momentul intocmirii P.V. era doar el si cu colegul sau. Va rog sa imi spuneti ce sa fac pe langa contestatie ce probe sa cer pentru a-mi dovedi nevinovatia si abuzul acestuia, si ce legi a incalcat politistul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlad0226 , utilizator 12:46, 2 Septembrie 2015
Aveti dreptul legal sa formulat plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare ,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In plangere aveti dreptul sa solicitati proba cu martori,respectiv audierea martorului consemnat in PV
Procesul verbal de contravenţie trebuia să vi+l comunice, să vil înmâneze inclusiv să vă indice faptul că aveţi dreptul să faceţi obiecţiuni.
P.V a fost întocmit specificându-se un art. sau mai multe din lege. Aveţi dreptul să-l contestaţi.
Din trafic aţi deschis discuţia cu agentul respectiv sau eraţi deja tras pe dreapta pentru verificarea rutieră?
din trafic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala jamaica2010 jamaica2010 Buna ziua, in urma cu aproximativ o luna, intr-un local mic de la tara, un vecin a inceput sa ma ameninte, sa-mi aduca injurii, etc. M-a provocat pana am ... (vezi toată discuția)
In p.v. de contraventie se mentioneaza si adresa partii vatamate (a reclamantului) ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: In p.v. de contraventie se mentioneaza adresa partii vatamate (reclamantului) ? sau doar a ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere pe rosu dupa depasirea semaforului pe culoarea verde AdrianCr AdrianCr Buna ziua, Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului si amenda in urmatoarea situatie: Ma aflam a 3-a masina la semafor si doream sa virez ... (vezi toată discuția)