avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Invitatie politie dupa o altercatie verbala cu un ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Invitatie politie dupa o altercatie verbala cu un politist

Buna ziua,
Ieri, seara ma aflam intr-un bar, care ii apartine fratelui meu.
Vorbeam la tejghea, cu fata care era de tura...La un moment dat, a intrat in bar un agent principal de politie,in uniforma, care a inceput sa strige din usa "unde-i X, ba..unde-i X ?" ( X, fiind numele de familie al meu si al fratelui meu )...Cum eram cu capsa pusa, l-am injurat, i-am vorbit urit si i-am zis sa iasa afara...ceea ce a si facut dupa citeva momente de uluiala.
Astazi, la aprox.24 ore, de la incident, s-a prezentat la mama, unde eram ( eu sint rezident intr-o tara UE )..cu o invitatie la sediul politiei. Eu am luat invitatia, dar am refuzat sa semnez de luare la cunostiinta.
Va spun drept, ca nu am de gind sa ma prezint..i-am spus si lui asta, iar el a zis ca imi va da amenda, conform legii 61/1991.
Bineinteles, pentru el e foarte usor "s-o coteasca" si sa spuna ceea ce il aranjeaza..ca era in misiune..etc..etc..oricum, atitudinea lui a fost in afara oricarui proceduri sau protocol, care - banuisc - ca tre' urmate de catre politist, intr-o misiune...Dar, revin, astea sint constatarile mele; sint sigur ca ma voi lovi de mentalitatea militienilor nostri.
As avea trei intrebari, cu permisiunea, dvs :
1. Ce se intimpla daca nu dau curs invitatiei ?
2. Ce amenda risc ?
3. Ce se intimpla daca nu platesc amenda ?
Multumesc, pentru ajutor !
~ Conținut șters la cerere ~
Nu este o citatie, ci o invitatie; am inteles ca e diferenta mare intre ele.
Am dubii cu caracterul ei oficial, caci nu este indicat numele si gradul sefului politiei ( a carui semnatura figureaza pe invitatie ) si nici nu apare vreo stampila...
Ma intreb, nu ar fi trebuit sa intocmeasca un proces verbal, in seara cu pricina ?
Este vreun interval legal, in care el are dreptul sa inregistreze / raporteze un incident de acest fel ?
Multumesc, pentru ajutor !
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2015
crlbxl, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Am primit aceasta invitatie, personal, de la politistul in cauza. Pe ea apar doar numele meu, adresa domiciliului, data si ora la care sint invitat, iar ca motiv apare "pentru audieri"; mai spune ca trebuie sa ma prezint la agentul cu care am avut altercatia.
Nu are apare nici un numar, nici o data; cit despre semnatura, este semnata de "seful politiei"..nici un nume, nici un grad...si nici o stampila.. Ce credeti, in aceste conditii ? Este oficiala ?
Parca as crede ca vrea sa ma intimideze...Pe de alta parte, nu poti sti ce e in capu' omului..
Daca nu ma prezint, poate el sa imi trimita o invitatie "pe bune" ?..sau o citatie, "pe bune" ?
Nu cred ca si-a informat superiorul...De asta intrebam, daca nu a facut proces verbal atunci, in momentul incidentului, daca invitatia este o facatura ( cum inclin sa cred ), la ce ma pot astepta in continuare ? Care este termenul legal, in care el poate sa imi faca plingere, sa ma invite sau sa ma citeze ?
Revin, iar la PV ..nu se intocmeste, la locul faptei, in momentul comiterii ei ?
Multumesc, mult, pentru tot !
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Calomnie? marcus68 marcus68 Sunt chemat la postul de politie printr-o reclamatie facuta de o vecina senila, precum ca i-am furat ceva din gradina...Locuiesc in oras si acolo am o ... (vezi toată discuția)
Permis retinut fara emitere proces verbal lucian_crisan lucian_crisan Sunt intr-o situatie in care am fost oprit de un politist, care era singur in masina sa, si care se deplasa in misiune la un accident, spunandu-mi ca am trecut ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu? ContSters88252 ContSters88252 buna ziua am fost citat la politie, unde mi s-a adus la cunostinta ca o persoana a formulat plangere penala impotriva mea pentru o ... (vezi toată discuția)