avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie casa fara atorizatie de cosntructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie casa fara atorizatie de cosntructie

buna ziua ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi legate de o constructie realizata in anul 2012 fara autorizatie de constructie,pentru ca intentionez sa fac cadastru si intabulare si apoi o dezmembrare dar din cate am vazut ca si acte ar tebiu sa am autorizatia,mai este ceva de facut
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:18, 14 Septembrie 2015
Este necesar sa demarati procedura de executare proiet tehnic,solicitare autorizatie constructie,certificat de urbanism
Ulterior silicitati la ocpi cadastrul si in final puteti nota dreptul de proprietate asupra constructiei in registrul national
exista si psoibilitatea de a merge in instanta in care primaria refuza eliberarea autorizatiei
da sunt intr-un caz similar
Instanța nu ar putea dispune emiterea unei Autorizații de construire pentru o construcție realizată fără autorizație, acest lucru fiind O IMPOSIBILITATE LEGALĂ, deoarece nu se aplică art. 2 și 7 a Legii 50/1991(acestea indicând procedura obișnuită de obținere a autorizației înaintea demarării construcției) ci pentru intrarea în legalitate se aplică art. 28 al L.50/1991 și art. 56 al Ordin 1430/2005, acest lucru presupunând o analiză a modului în care construcția corespunde unor cerințe de rezistență mecanică și stabilitate(se face o expertiză tehnică), inclusiv securitatea la incendiu.
Prin urmare, solicitați Primăriei(nu instanței) un certificat de urbanism și o Autorizație de construire pentru intrarea în legalitate- vi se va cere expertiza arătată mai sus și restul de documente.
Probabil veți plăti și o amendă - construcția fiind din 2012-

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie hepicrist hepicrist am cunparat un teren in iasi com miroslava si am costruit o casa si nu am autorizatie de constructie deoarece cind am facut casa terenu era pe extravilan ... (vezi toată discuția)
Renovare si extindere magazin fara autorizatie de constructie cristian86 cristian86 Am facut un credit si am inchiriat un magazin darapanat care avea cam 9mp. Pe acesta l-am renovat corespunzator si l-am extins cu cativa metri ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua poparoxy poparoxy Este adevarat ca o constructie noua se poate intabula din oficiu in 5 ani daca locatarii fac dovada locuirii in spatiul respectiv? (vezi toată discuția)