avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu data obligatorie de a ma intoarce la locul de munca pt a beneficia de stimulent.
Situatia sta in felul urmator: Am nascut in 08.11.2014 .Tatal copilului nu a lucrat 12 luni inainte ca eu sa nasc, deci din cate am inteles nu poate beneficia de 1 luna concediu de paternitate. In aceasta situatie sunt obligata sa revin la locul de munca inainte sa implineasca copilul 11 luni sau pot sa incep doar cu cateva zile inainte sa implineasca 1 an ( de ex 2.11.2015) pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Andaluzia89 , utilizator 18:09, 3 Septembrie 2015
Puteti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).

...
2. In cazul in care ati optat pentru CCC cu o durata de 1 an , stimulentul de insertie se acorda, conform OUG nr. 111/2010, pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului de pana la un an, daca acestea obtin venituri impozabile inaintea implinirii de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de doi ani.
...


Reiese si din acest raspuns ca va trebui sa realizeze venituri impozabile inaintea implinirii de catre copil a varstei de un an.
Va multumesc pentru lamurire si pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc si revenirea la munca ORoxanaI ORoxanaI Buna seara! Dupa ce am citit legislatia mi-au ramas cateva lucruri neclare. 1. Daca optez pt CCC de 2 ani si dupa un an hotarasc sa ma intorc la munca pot sa ... (vezi toată discuția)
Când trebuie sa ma întorc la locul de munca Monica Alexe Monica Alexe Dacă in Septembrie anul viitor copilul meu face 2 ani când ar trebuie sa revin la servici,in condițiile in care sunt mama singura? (vezi toată discuția)