avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cautat/cercetat pentru un presupus furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cautat/cercetat pentru un presupus furt

Buna ziua!
Locuiesc in strainatate din 2013.
Acum 4 luni se prezinta la usa cumnatei mele din bucuresti unde eu am avut viza de flotant pe bucuresti pana in 2013, doi politisti care pun
multe intrebari despre mine iar ea le spune ca nu stie nimic din afara faptului ca sunt plecat in italia, acestia nu ma acuza de nimic, nu dau nici un detaliu de ce ma cauta.
Au revenit acum 2 zile si iar o intreaba de la capat si ea le spune ca sunt in UK.
Acestia dupa 24523524323 de intrebari ii spune ca sunt cautat pentru furt!!!!!!
Impreuna cu tatal meu apar pe o filmare video dintr-un cunoscut lant de magazine din romania si spun ei, posibil cu varul meu, sotul cumnatei, si incep:
"este acuzat ca a furat un obiectiv foto in valoare de 7000 RON"
De data aceasta cei doi politisti ii lasa un numar de telefon!
Ma suna varul meu (si el plecat la munca in strainatate) si imi spune de cele intamplate si eu imediat il sun pe politist, ii spun ca sunt cel pe care il cauta la adresa X, ca stiu de tot ceea ce a vb cu sotia varului si el imi spune ca sunt acuzat ca am luat un obiectiv din acel
magazin, ca ma are pe filmare cu tatal meu ("CRED EU" spune el, "CA ESTE TATAL DUMNEAVOASTRA") si ca mai apare o persoana in filmare!
Fapta spune ca sa comis in decembrie 2012!!!!!!!! Suntem in septembrie 2015!!!!
Ma invitia la sectie in bucuresti, ii spun ca nu sunt vinovat, ca tata nu ar fi intrat niciodata in acel magazin (este anti tehnologie, de moda veche), ii spun ca nu vorbesc cu el de prin 2004, ii spun ca este posibil sa nu fi fost in tara in acea perioada, si il intreb de ce nu ma cautat la adresa lu tata pana acum? Imi spune ca de fapt doar eu sunt cautat pt furt, ca el nu a furat nimic!!!!!
Mai imi spune inca o data ca ma are pe filmare, ca are si amprentele mele!!!
Il intreb daca exista o filmare unde apar eu cu acest obiectiv in mana si ca ies cu el din magazin, si spune ca NU, nu apar, pentru ca cica era mic si incapea si in buzunar, imi spune ca are doar amprentele mele si ii ajung!!!!!
Ii spun ca o sa vin sa ii dau o declaratie la sectie cat pot de repede si ca o sa vreau sa vad si eu filmarea aia, si el spune:" VINO DOMLE AICI SA VORBIM"
si ii spun ca imi bag concediu si cum mi-l aproba vin, posibil sa dureze una-doua saptamani. Atunci el spune sa fac cum cred, ca el de luni ma baga in urmarire generala si europeana, ca nu scap de el, si eu ii spun ca nici nu vreau sa scap si bla bla bla .... se transforma totul intr-o discutie tampita!!!
Ce sa fac!!!!
Nimeni de aici nu stie cine sunt si as fi recunoscut daca il luam!!!
tata nu a fost niciodata in acel magazin!!!
In 2012 am fost de cateva ori in acel magazin, cu varul meu si cu sotia lui!!!!!
Mereu am cumparata cate ceva si ne BENOCLAM PE ACOLO CA SARACII, adica admirat mai de toate, NU AM FURAT NICIODATA NIMIC DIN ACEL MAGAZIN si toata nebunia asta ma face sa tremur de azi de dimineata intr-una!!!!
Din martie 2013 cand am plecat din tara, am fost de multe ori cu masina si cu avionul, NICIODATA PROBLEME!!!
Acum exact un an am fost in acel magazin si am cheltui vreo 6000 RON pe electrocasnice!!! Mi se pare totul asa o ciudatenie!!!! Nu stiu ce sa fac!!!!


Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 19:02, 6 Septembrie 2015
Birou-De-Mediator a scris:

- chemarea politistului ar fi trebuit sa fie "vino dle. sa dai o declaratie" si nu "vino dle. aici sa vorbim, ceea ce suna: "ajungem noi la un compromis". Ori sunteti faptuitor si raspundeti conform legii, ori dati un "cadou" si uita de dvs. (sa nu o filiera de sarlatani)
- a prelevat amprentele dvs. de pe bunul furat (cum daca este furat???) sau a identificat amprentele dvs. dintre cele sute de mii prelevate din respectivul magazin...care este locul de unde s-au prelevat amprentele si care va leaga de obiectivul furat...mi se pare cusut cu ata alba.


Probabil domnul de față îi punea polițistului foarte multe întrebări iar acesta l-a chemat la Secție pentru a discuta față în față și nu prin telefon, nu este principial să discuți detalii referitoare la un dosar penal prin telefon, nici nu știi exact cu cine stai de vorbă. Audierea unei persoane nu presupune și purtarea unor dicuții cu acea persoană?
Iar amprentele probabil s-au luat de pe o vitrină ceva, cred că s-a înțeles greșit că amprentele au fost luate de pe bunul furat, de aceea astfel de lucruri nu se discută prin telefon! Polițistul spune ”au fost prelevate amprentele dumneavoastră de la fața locului” iar interlocutorul înțelege că au fost luate amprentele sale de pe bunul furat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plantare amprente andreicristi andreicristi Daca cineva fura un obiect de exemplu si are ura , dusmanie pe un apropiat de al lui si ii planteaza amprentele pe acel obiect ca sa pice el in locul lui, se ... (vezi toată discuția)
Daca se face condens nu se mai pot preleva amprente grasy09 grasy09 In urma unei spargeri anchetatorii au spus ca s a facut condens in cass si ca nu se pot preleva amprente .As vrea sa stiu daca este adevarat acest lucru s au ... (vezi toată discuția)
Furt calificat ADRIAN CHELARU ADRIAN CHELARU Buna seara tuturor ! Am un prieten care a pus telefonul mobil pe tejgheaua unei consignatii, a scos bani din buzunar a cumparat ceva si cand sa-si i-a ... (vezi toată discuția)