avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea tichetelor de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea tichetelor de masa

Buna ziua! Da ca o societate comerciala nu are profit intr-o luna, poate acorda tichete de masa? Contravine acest lucru legii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:48, 20 Ianuarie 2010
Buna ziua,
depinde ce scrie in contractele individuale ale angajatilor, sau in regulametul intern..
Daca se mentioneaza ca se dau tichete, nu se poate practica sitemul: sunt pe pierdere, nu dau tichete..Trebuiesc date. Daca aceste bonuri de masa, nu sunt trecute nici intr-un act, atunci...
Lege nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă

Art. 1. - (1) Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă, suportată integral pe costuri de angajator.
(2) Tichetele de masă se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unităţile din sectorul bugetar, şi în limita bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.
Deobicei, tichetele de masa se acorda de catre angajatorii care isi permit asta. Daca SC-ul este pe pierdere si nu-si mai poate permite acordarea acestor tichete atunci poate renunta la ele.
In general exista formularea "in functie de rezultatele financiare SC poate acorda tichete de masa ...."

Vreau doar sa subliniez ca nu este o obligatie a angajatorului sa acorde aceste tichete de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa miha2766 miha2766 Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala mai poate sa acorde tichete de masa daca este pe pierdere fiscala. Ce conditii trebuie sa indeplineasca o SC ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu si eu ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a acorda tichete de masa angajatilor. Am citi legea 142/1998 - Legea ... (vezi toată discuția)