avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... sanctiune disciplinara pentru un angajat care aduce ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

sanctiune disciplinara pentru un angajat care aduce insulte colegilor

ma intereseaza cum poate fi sanctionat un cadru didactic care aduce insulte de genul (nesimtit si hot) altui coleg care sunt bazele legale pentru sanctionarea acestuia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 5 Septembrie 2015
Poate fi sanctionat in conformitate cu pevederile regulamentului intern si codului muncii.

art.40- Codul Muncii
(2) Salariatului îi revin, în principal, următoarele obligaţii:
b) obligaţia de a respecta disciplina muncii;
c) obligaţia de a respecta prevederile cuprinse în regulamentul intern, în contractul colectiv de muncă aplicabil, precum şi în contractul individual de muncă;

Prin disciplina muncii se intelege si respectarea regulilor de comportament in organizatie.

[ link extern ] .
Deşi Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare. Obligaţia de a respecta normele de comportare se deduce, pe de o parte, din ansamblul dispoziţiilor legale, iar pe de altă parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacră principiul egalităţii de tratament, precum şi din dispoziţiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnităţii şi conştiinţei salariatului. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 665)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hărțuire psihică la locul de munca Mocanu Florina Ioana Mocanu Florina Ioana Daca o persoana din conducere m-a jignit public in lipsa mea ce se poate face? (vezi toată discuția)
Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca Diaconescu Alin Ionut Diaconescu Alin Ionut Buna ziua, Azi a venit un coleg la mine sa ma ameninte si sa ma injure si vreau sa ii fac in scris directorului.Am si martori.Putesti sa ma ajutati va ... (vezi toată discuția)