avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de amanare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de amanare

Buna ziua,
as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie:
am primit de la Judecatorie o Comunicare prin care sunt instiintata ca am calitatea de parat intr-un proces cu o Asociatie de proprietari si ca, in termen de 25 de zile trebuie sa depun o Intampinare. Pot sa fac o cerere de amanare pentru pregatirea apararii , inainte de depunerea intampinarii sau daca nu depun intermen aceasta Intampinare nu mai am dreptul sa fac nici o cerere? Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: sandapopa , utilizator 10:54, 9 Septembrie 2015
Buna ziua,
Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel (art. 208 alin 2 c.p.c.)
Daca doriti sa va faceti aparari si sa combateti solicitarile reclamantei cu probe, atunci va trebui ca in termenul legal sa va angajati avocat si sa formulati intampinare.

Sanctiunea nedepunerii in termen a intampinarii este decaderea din dreptul de a propune probe si a invoca exceptii.

Discutati cu un avocat, eventuati platiti un avans pt redactarea intampinarii si apoi diferenta pana la termen pt a nu pierde acest drept.
Va multumesc foarte mult, voi depune intampinare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare eduuard eduuard Depunerea unei intampinari este obligatorie? (vezi toată discuția)
Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)