avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare

Depunerea unei intampinari este obligatorie?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:09, 29 Aprilie 2015
Codul de procedura civila:
Art. 208: Sanctiunea nedepunerii intampinarii
(1) Intampinarea este obligatorie, in afara de cazurile in care legea prevede in mod expres altfel.

(2) Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, in afara celor de ordine publica, daca legea nu prevede altfel.
Da, dar nedepunerea acesteia în termen (sau deloc) nu atrage alte consecințe decât pierderea șansei de a vă apăra în calitate de pârât. Nu veți mai putea propune mijloace de probă și nici nu veți mai putea invoca excepții în afara celor de ordine publică. Sigur că pârâtul poate câștiga și fără să depună întâmpinare atunci când pretențiile reclamantului sunt vădit nefondate, dar întotdeauna este bine să depuneți o întâmpinare pentru a vă crește șansele în calea de atac atunci când soluția vă este nefavorabilă.
Obligatorie sau nu, vă recomand să faceți întotdeauna întâmpinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt exceptiile de ordine publica? ddianna ddianna Buna ziua, Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului de a mai putea propune probe si de a invoca exceptii in afara ... (vezi toată discuția)
Divort - obligativitate intampinare lor68 lor68 in cazul unui divort fiind parata,intampinarea este obligatorie?trebuia sa o depun din 29.03.2013,in termen de 25 de zile,termenul a trecut,dar prima sedinta ... (vezi toată discuția)