avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme RCA Omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme RCA Omniasig

Buna ziua,
Avem o problema cu o despagubire de la RCA Omniasig.
Acum 2 zile am avut un incident. Ne-a tamponat in spate o masina care, neadaptand viteza la conditiile de drum (ploaie torentiala), nu a reusit sa franeze la timp cand masina noastra a oprit regulamentar, in localitate, pe drum european. Desi cel care ne-a lovit a vrut sa ne intelegem pe cale amiabila noi am insistat si am fost la politie unde s-a facut proces-verbal de constatare, vina fiind a celeilalte parti.
RCA-ul celui care a provocat accidentul fiind la Omniasig, a doua zi s-a dus sotul acolo si au inceput presiunile.
Ca nu era nevoie sa facem proces-verbal la politie, ca acum legea permite sa se inteleaga partile (dar unul s-a scapat si a recunoscut ca, in caz de intelegere, se considera culpa comuna, ceea ce nu era adevarat in cazul de fata), ca sa ne punem si noi la bataie polita Casco etc.
L-au chemat si pe cel care a provocat accidentul, acesta spunand ca, de fapt, nu e numai vina lui, ca am oprit pe mijlocul drumului, ideea de baza fiind ca procesul-verbal de constatare nu ar conform cu realitatea.
Acum cei de la Omniasig ne-au dat acordul de reparatii doar cu plata la 50% din valoare, invocand o conventie semnata intre ei si asigurat si ordinul CSA nr. 20/2008.
Sotul meu a facut o contestatie la acel acord de plata si, de asemenea, a facut o reclamatie la OPC. Cei de la OPC au spus ca problema nu e de competenta lor si ca o vor trimite la CSA pentru solutionare.

Am rugamintea sa ma lamureasca si pe mine cineva, daca au dreptul legal sa ne plateasca doar 50% din valoarea reparatiilor si ce posibilitate de a rezolva problema avem.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: titisor33 , utilizator 03:30, 3 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesul verbal de contraventie face dovada vinovatiei 100% a celui care va accidentat pana la anularea lui de catre instanta judecatoresca.
Sfatul meu este sa acceptati 50% cval reparatiilor iar pentru restul sa le faceti o reclamatie la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si sa ii actionati in instanta.
Mare atentie nu semnati cererea de despagubire deoarece pe acesta se precizeaza ca a-ti fost despagubit integral si nu mai aveti nici un fel de pretentii de la Asigurator. Dvs. puteti face in schimb o cerere catre asigurator inregistrata la ei (luati un exemplar cu numar de inregistrare) prin care spuneti ca acceptati cei 50% iar pentru restul va rezervati dreptul de a-i da in judecata deoarece nu va considerati despagubit integral. Cererea o puteti trimite si recomandat prin posta precizand contul in care sa va fie virati banii.
In functie de cval despagubirilor daca va permiteti puteti plati dvs. integral si apoi sa ii dati in judecata.
Mai exista si varianta de a va repara auto pe CASCO (in cazul in care aveti o astfel de asigurare) insa asa cum a precizat dl. Nucu$ veti pierde reducerea la reinnoire.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Alexandru Stratopol, Consilier juridic
Daca se insista pentru cererea tip, aveti posibilitatea de a face obiectiuni in care sa considerati/acceptati cei 50% drept avans la despagubire, urmand a solicita restul pe calea actionarii in instanta.
Bravo !!!!! Si eu ma aflu in aceeasi situatie cu omniasig si nu stiam ce si cum sa procedez, am mai invatat ceva☺
Ma refer la raspunsul D-lui Stavropol

titisor33 a scris:

Bravo !!!!! Si eu ma aflu in aceeasi situatie cu omniasig si nu stiam ce si cum sa procedez, am mai invatat ceva☺

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident incurcat birlan birlan Buna ziua, Va rog daca pteti sa ma informati cu privire la consecintele uni accident. Ieri am provocat un accident - depaseam o coloana si la un moment dat ... (vezi toată discuția)
Accident masina no_body no_body Am fost lovit intr-o intersectie de catre un autoturism ce avea asigurare la omniasig, accident fara victime. Era valabila o intelegere intre parti, dar in ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca kissi kissi Daca persoana pejudiciata intr-un accident auto a acceptat si a incasat despagubirea RCA platita de firma de asigurare, mai poate da in judecata persoana ... (vezi toată discuția)