avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Compensarea pensiei de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Compensarea pensiei de intretinere minor

Buna ziua,

Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ce s-a intors copilul acasa, mi-a comunicat ca va suspenda plata pensiei de intretinere pentru urmatoarele 6 saptamani. Este intemeiat acest lucru?
Mentionez ca in hotararea de divort este stipulat ca tatal are dreptul sa isi vada copilul 2 weekend-uri/luna, 1 luna in vacanta de vara si 1 saptamana in vacanta de iarna, dar nu spune ca poate suspenda plata pensiei, mai ales ca nu eu i-am cerut sa il tina la el inca 1 saptamana.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:49, 16 Septembrie 2015
Dupa ce in fiecare an si fiecare luna tatal contribuie cu 10-30% la cheltuielile copilului, cand se intampla 1 data pe an sa contribuie el mai mult, netarmuritul tupeu il indeamna sa nu mai plateasca, ca forma a "compensarii"! Desigur ca nicodata "compensarea" nu se aplica invers! Luna de luna mama plateste cat e nevoie si tatal, cat scrie in hotarare! Apai dace e dupa ce scrie la hotarare doamana draga, apai hotarare sa fie! Scrie ca pe perioada cand copilul e la tata acesta nu datoreaza pensie? Nu scrie! Prin urmare datoreaza pensia! Mergeti la executor!
Cat priveste perioadele pe care copilul le petrece la tata, respectati-le precum scrie la hotarare! Cine n-are obraz nu merita intelegere!
Problema pensiei alimentare mi se pare prost înţeleasă de instanţele româneşti. Pensie alimentară este şi aceea de 1000 euro lunar stabilită pentru copilul unei vedete fotbalistice, pensie alimentară este şi 150 lei stabilită pentru copilul celui fără venit la vedere. Părerea mea sinceră este că o limită de cca 600 lei lunar pensie alimentară pentru un copil din partea unui părinte ar fi pe aproape cu necesităţile unui copil şcolar. Copil este şi cel care primeşte 4400 lei, şi cel care primeşte (dacă primeşte !) cei 150 lei.
În ce priveşte cheltuielile cu minorul în timp ce se află temporar la unul din părinţi, dacă calculăm aritmetic, aşa este cum a susţinut soţul doamnei. Dar dacă socotim un părinte care contribuie cu 150 lei lunar, iar în cele 3 săptămâni în care ia copilul la dânsul are pretenţia ca părintele rezident să contribuie şi el, acel aşa numit părinte NU e părinte.
Nu putem face abstracţie de cuantumul pensiei alimentare datorate copilului. Numai mâncarea la o grădiniţă de stat costă în jur de 200 lei, dar copilul are nevoie de mâncare şi în afara grădiniţei, are nevoie de haine, încălţări, materiale didactice, medicamente, etc. şi de timp petrecut cu el. Timpul costă bani.
Şi mai apar tot aşa numiţii părinţi, care colectează bonuri fiscale de te miri de unde ca să demonstreze cât au cheltuit pentru copil.X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară pe timpul vacanței la părintele nerezident ContSters437801 ContSters437801 Tatăl copilului meu trebuie sa plateasca pensie de întreținere copil de 250lei lunar pana la majoratul acestuia.Locuinta minorului a fost stabilita la ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara perioada vacantei ContSters284642 ContSters284642 Buna ziua, am o Hot Jud prin care fostul sot trebuie sa plateasca 1/4 din venituri pensie alimentara minor in urma divortului. acum m a dat in judecata ... (vezi toată discuția)