avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... traficul de produse sau substanţe toxice (art.359 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

traficul de produse sau substanţe toxice (art.359 NCP) art. 271 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al Pomâniei cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

Buna ziua tuturor!
Titlul pe care l-am pus mai sus este obiectul dosarului meu. Anul trecut am comandat un puternic antidepresiv pe un site popular din China, nestiind ca este o substanta toxica (cu incadrareT+). Specific ca sunt inginer chimist de meserie, dar nu am stiut ca este o substanta atat de toxica. Am aruncat o privire pe google si negasind-o in vreo lista de substante interzise am dat comanda. La vreo 2 saptamani am primit un mesaj de la firma de curierat cu un nr de AWB. Am fost la firma sa ridic coletul iar tipa de acolo mi-a zis ca a primit un telefon de dimineata sa intoarca coletul inapoi la Bucuresti. Mi-am dat seama ca a fost trimis la analize sau se trimite la analize, moment in care in ziua respectiva sau a doua zi am sunat in China la firma care mi-a trimis coletul. Nu m-am inteles prea bine in Engleza cu tipa din China; eu ii spuneam ca e posibil sa fie interzis pe teritoriul Romaniei si sa il trimita in alta tara, iar ea imi spunea ca e ok si tot spunea ceva de un pigment de vopsea. Dupa acel telefon am primit un email de la ei in care se specifica 'for customs' adica acte demonstrative pentru vama. Eu am crezut ca mi-a trimis pigmentul acela pana la urma. Nu vorbim de persoane fizice ci de o companie. La vreo luna de zile am primit iar mesaj cu AWB cu numarul coletului si m-am dus sa-l ridic crezand ca a trecut testele de laborator si e ok, nu a fost confiscat. Dupa ce am pus mana pe colet am fost ridicat pe sus de mascati si mi s-a intocmit dosar penal. Cu o saptamana in urma s-a deschis dosar, iar acum este in camera preliminara.
Specific ca le-am aratat domnilor de politie si le-am trimis si emailul cu comanda deoarece am vrut sa le arat emailul care l-am primit de la compania chineza cu specificatii ca ar fi altceva.
In acest moment caut un avocat specialist in aceasta speta.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest moment si care ar putea fi rezolvarea acestei probleme? Inainte de acest eveniment am avut o depresie care a durat o buna perioada de timp, dar in acest moment simpt ca se inrautateste treaba pe zi ce trece, depresia devenind mai agresiva, avand in palmares si acest eveniment.

Alte discuții în legătură

Nelamurire, urmarit penal pentru introducere droguri fara drept in tara dariusmalte dariusmalte Va salut, scriu pe acest forum cu interesul de a afla ce se intampla mai exact in dosarul meu caci eu nu inteleg nimic #-o Totul a inceput de cand am plasat ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe un colet comandat on line. anabobyuta anabobyuta Bună ziua! Am si eu urmatoarea speță. In data de 21.11.2019 am primit un colet , o pompa de compresor, comandat de mine la firma XTRA SHOP. Coletul a fost ... (vezi toată discuția)
Cerere răspuns urgent - solicitare de plată pentru ridicare premiu concurs coca cola mioara strechioiu mioara strechioiu Bună ziua am primit un awb cu un nr de urmărire a unui premiu din Marea Britanie am plătit suma de 309 euro unde mi se dădeau 72 ore pentru a primi ... (vezi toată discuția)