Anul trecut in septembrie o colega a apelat la mai multe persoane (fara sa stim unii de altii) pentru a imprumuta bani de la acestea. Eu am cazut la o intelegere cu ea ca iau imprumut bani din banca pe numele meu, (pt ca ea nu avea carte de munca) dar sa puna garantie apartamentul. Au pus garantie parintii ei, stiind ca o vor ajuta sa achite alte datorii mai vechi si ca astfel va scapa de stresul acelor persoane. Intre timp ea a mai imprumutat si de la alte persoane bani, si a ajuns indatorata "pana peste cap". Eu am platit ratele pana acum pentru ca ea nu a avut de unde sa plateasca, si cand am aflat ca a luat din alta parte alti bani, i-am spus sa se descurce cu ratele. De buna credinta, am spus ca nu vor fi probleme cu ea, dar am descoperit ca ne mintea pe fiecare dintre persoanele care am fost inselate de promisiunile ei. Uni au spus ca o dau in judecata pentru recuperarea banilor. Eu ma gandesc ca un astfel de comportament se numeste manipulare si abuz de incredere pentru a intra in posesia unor sume de bani necuvenite..., deoarece ea este in situatia de a fi luat bani din multe parti de la multe persoane si tot pe incredere, abuzand de prietenia cu fiecare dintre acestia, si declarand ca va inapoia banii intr-un anumit timp, dar nu a facut-o. Chiar a folosit manipularea si naivitatea multora dintre noi. Care ar fi posibilitatea ca sa rapunda pentru faptele ei ? Mai mult, s-a divortat intre timp si acum vrea sa vanda aprtamentul comun sotilor, deci posibil sa nu mai poata fi recuperate acele prejudicii aduse atator oamenii daca ea nu mai are nici un bun in proprietate?
Degeaba dovediti ca banii sunt la ea.
Dvs raspundeti.
Apoi va urma sa va recuperati prejudiciul.
Va aflati intr-o situatie foarte urata si foarte incurcata.
Va recomand sa faceti plangere penala pentru inselaciune , fapta prev. si ped. de art.215 Cod Penal. atat dvs , cat si ceilalti pagubiti.In acest fel se va contura o "practica" , un comportament intentionat in scopul de a insela pagubitii.