avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de boala vs. pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de boala vs. pensie anticipata

Buna seara. Am si eu o nelamurire. Mentionez ca am varsta de 60 de ani si 2 luni In acest moment sunt pensionat pe caz de boala.M-ar interesa sa stiu daca as incerca sa ma pensionez anticipat si s-ar dovedi ca pensia anticipate este mai mica decat cea de boala, pot solicita sa raman cu pensia de boala? Sau as pierde acest drept si as ramane cu cea anticipate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:10, 9 Septembrie 2015
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Este si mai convenabil sa stati in pensie de invaliditate,decat sa treceti la cea anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)
Varsta pentru pensie anticipata ecaterina10 ecaterina10 O femeie născută pe 30 iulie 1955,cu 22 ani vechime in muncă(comerț),la ce vârstă poate cere pensie anticipată sau anticipată ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata missu missu Buna ziua! Tatal meu are acum varsta de 54 ani si este angajat legal (cu CM) de la varsta de 18 ani, fara intreruperi samd. Recent a avut un accident ... (vezi toată discuția)