avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Scoatere din gestiune bunuri
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Scoatere din gestiune bunuri

Buna ziua

Am si eu nevoie de ajutor cu o monografie contabila privind scoaterea din gestiune a unor mijloace fixe :
cazul 1 in care au fost cumparate laptop-uri si telefoane si date mai departe ca bonus angajatiilor as dori sa stiu daca aceste bonusuri sunt de natura impozitarii sau nu si ce note contabile ar trebui inregistrate
cazul 2 am niste laptop-uri care au fost ridicate in urma unei perchezitii si as dori sa stiu daca pentru ele trebuie sa creez un provizion sau nu.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 11:17, 25 Octombrie 2015
Sunt avantaje de natura salariala daca se regasesc si in contractul de munca.Daca au fost acordate ca niste premii(bonusuri) atunci de asemenea vor intra in baza de calcul a salariilor.
Pentru laptop-urile ridicate nu stiu motivul pentru care au fost ridicate, daca ele figureaza in evidenta contabila, dar opinia mea este ca nu trebuie sa constituiti provizioane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare laptop cristian_conea cristian_conea Ca titular al unei Intrepr.Individ. am achizitionat un laptop in sept.2010 (mijloc fix). Am intocmit fisa mijlocului fix in care am precizat durata de ... (vezi toată discuția)
Transfer mijloace fixe la obiecte de inventar camitica camitica In urma inventarierii anuale, comisia a facut un proces verbal de transfer a mijloacelor fixe la obiecte de inventar, mijloace fixe amortizate integral si cu ... (vezi toată discuția)
Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)