avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PROCES SUSPENDAT
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PROCES SUSPENDAT

Buna seara,
Am suspendat un proces prin care mi se solicitau daune in urma unui eveniment rutier intrucat printr-un alt proces am contestat procesul verbal de contraventie prin care am fost scos vinovat.
Contestatia facuta s-a solutionat prin hotarare definitiva cu anularea procesului verbal de contraventie.
Intrucat acum am am primit o citatie la procesul in care mi se solicita daune, va rog sa ma sfatuiti in doua aspecte:
1. Am inteles ca un proces suspendat se poate repune pe rol in termen de 6 luni de la comunicarea hotararii judecatoresti a procesului care a suspendat judecata si va intreb: Cum pot sti eu ca procesul a fost repus pe rol in termenul legal?
2. Avand in vedere ca detin o hotarare judecatoreasca definitiva de anulare a procesului verbal de contraventie in baza caruia mi s-au cerut daune, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez la aceasta citatie? Sa inaintez judecatoriei hotararea de anulare a pv-ului sau doar sa le aduc la cunostinta acest fapt?
3. Eu nu as vrea ca reclamantul sa ia cunostinta de motivarea instantei respectiv hotararea judecatoreasca de anulare a pv-ului. Este posibil acest fapt si cum sa procedez?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
s.stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.stefan , utilizator 21:29, 10 Septembrie 2015
1. Mergeți la arhivă și verificați acest aspect. Dacă au trecut 6 luni, invocați excepția perimării cererii de chemare în judecată;
2. Depuneți un extras de pe portal cu soluția de anulare, dar eu cred că instanța vă va pune în vedere să depuneți sentința civilă.
3. De ce doriți să evitați ca reclamantul să nu ia cunoștință de considerentele sentinței? De ce s-a anulat procesul-verbal, care este motivul?
1. Procesul verbal a fost anulat pe motiv ca agentul constatator a intocmit procesul verbal pentru o contraventie pe care nu am comis-o, contraventie prin care am fost acuzat de producerea evenimentului rutier!
2. Pai de ce sa vada reclamantul hotararea judecatoareasca? Nu am un motiv anume dar ma gandesc ca ar scotoci prin ea si cine stie ce ar mai inventa si chiar nu-mi place ideea de a umbla prin alte procese.
Am înțeles.Dacă nu rezultă vreo faptă delictuală acțiunea în pretenții este neîntemeiată.
Multumesc pentru raspuns.
Problema e ca in aceasta situatie nu stiu cum sa procedez:
1. Sa ma prezint la proces si sa explic situatia?
2. Sa depun la dosar o adresa prin care sa instiintez instanta despre faptul ca am fost actionat in judecata pentru pretentii in baza unui proces verbal care e anulat?
3. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie contestat s.stefan s.stefan Buna ziua, Ce statut are un prcoes verbal contestat? In speta, in urma unui eveniment rutier, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Apel s.stefan s.stefan Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti cum pot afla cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva. Mai exact daca s-a facut apel sau nu. Intreb acest lucru ... (vezi toată discuția)
Intampinare instanta sau cerere de supendare? s.stefan s.stefan Buna ziua, Urmare a unui eveniment rutier, am refuzat despagubirea reprezentand avarierea unui autoturism pe motiv ca aspectele consemnate de politie in ... (vezi toată discuția)