avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de salariat se poate \\"ridica\\" numai de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de salariat se poate "ridica" numai de la sediul firmei?

Buna ziua,
Pentru internare in spital am nevoie pe langa biletul de trimitere si cardul de sanatate, si de adeverinta de salariat. Ma aflu in concediu medical si l-am sunat pe seful meu si l-am rugat sa-mi trimita aceasta adeverinta prin e-mail (scanata) sau curier (cu plata la mine) si a spus ca nu se poate, fiindca adeverinta se ridica doar de la sediul firmei/
Eu si "sediul firmei" suntem in orase, judete diferite.
Nu am mai auzit nicaieri asa ceva, dar poate ma insel. Imi puteti spune o baza legala ca adeverinta de salariat se poate ridica numai de la sediul firmei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 16 Noiembrie 2015
Nu exista nicio baza legala care sa prevada modul de comunicare a unei adeverinte de salariat.

Prin urmare, legiuitorul a lasat la latitudinea partilor de a stabili acest lucru.

In practica uzitata, adeverinta de salariat se poate :
- ridica de la sediul angajatorului
- trimite prin posta de catre angajator.
Buna ziua,
Sunt in concediu medical si i-am trimis e-mail angajatorului in data de 29 octombrie ca am nevoie de o alta adeverinta medicala, actualizata, in care sa apara si numarul zilelor de concediu medical din ultimele 12 luni. Acesta nu a raspuns la e-mail in nici un fel (si nu a raspuns nici la telefon - prima data cand am sunat, s-a auzit ca a raspuns, apoi a inchis.. si cand am mai sunat de atunci doar suna si apoi intra casuta vocala). Vineri, 13 noiembrie, cand am iesit din spital, am mers impreuna cu sotul meu la sediu, dar era inchisa poarta. De acolo de la poarta, l-am apelat iar si la fel a sunat de mai multe ori, apoi a intrat casuta vocala. Ce as putea face in acest caz? Am nevoie de adeverinta pentru ca nu a trimis mai departe (la medicina muncii) scrisoarea medicala in care mi se recomanda concediu de risc maternal si trebuie sa intru in comisie dupa cele 90 de zile de concediu efectuate deja (care se termina pe 3 decembrie)?
Puteti sesiza institutiile abilitate cu drept de control in domeniu: Casa de Asigurari de Sanatate, ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! lucrez din luna august 2019 la o firma , de curand ... Frank29 Frank29 Buna ziua ! Lucrez din luna august 2019 la o firma , de curand aceasta firma s-a inchis in luna iulie 2020 si am trecut pe alta firma cu acelas patron . Eu ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinte salariat alexa_mihaela alexa_mihaela buna seara! va rog respectuos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat! lucrez la o fabrica destul de renumita si au introdus un nou regulament! daca vrei sa mergi ... (vezi toată discuția)
Probleme servici isabe isabe Buna ziua, Am si eu o problema la noul loc de munca, sunt angajata de aprox. 2 luni , am racit foarte tare si am si am si probleme cu stomacul si nu am ... (vezi toată discuția)