avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nume domeniu .com marca inregistrata in Romania
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nume domeniu .com marca inregistrata in Romania

Sunt propietarul unui blog cu extensie .com
Blogul contine materiale din domeniul it si related in limba romana.
In Romania substantivul care da numele blogului meu este marca inregistrata, existand si un domeniu .ro cu acelasi nume.
Marca nu este inregistrata de mine (cel cu domeniul .com ) ci de cel cu domeniul .ro .
Domeniiile de activitate sunt tangentiale. Si el atinge tot zona it.
Am fost contactat de proprietarul marci care doreste schimbarea domeniului de activitate al blogului meu dat fiind ca ii afecteaza marca si propietatea intelectuala.
Ca dovada a adus clasificarea NISA pe care este inregistrata marca lui.
Intradevar, domeniul in care activeaza blogul meu face parte din clasele pt care si-a inregistrat marca.
Ce pot face in acesat situatie?
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2015
oxus, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:38, 12 Septembrie 2015
Blogul nu e societate comerciala si ca atare nu se poate pune problema ca i-ati face concurenta, deci in aceasta privinta nu-i incalcati marca.

Daca eu public Blogul lui Pepsi Tudorache nu inseamna ca am incalcat marca Pepsi.

Ca sa nu ma mai repet, vedeti www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata combinatie andreipop185 andreipop185 Buna ziua, Daca o marca a fost inregistrata ca o combinatie sub forma de imagine, pot folosi acel text din imagine fara acordul celor care au inregistrat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim nume fictiv/artist LinCristian LinCristian Buna dimineata, am un website (blog) ce promoveaza muzica si fitness-ul, si doresc sa inregistrez marca la OSIM, numele fiind cu “-“, insa website-ul nu ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe facebook un nume înregistrat la osim? cosminsf cosminsf Va salut! Zilele astea am fost contactat de catre cineva care mi-a spus sa schimb numele paginii de pe facebook, intrucat el si-a inregistrat marca la ... (vezi toată discuția)