Buna dimineata,
am un website (blog) ce promoveaza muzica si fitness-ul, si doresc sa inregistrez marca la OSIM, numele fiind cu “-“, insa website-ul nu are “-“, trebuie sa inregistrez ambele nume? Odata cu liniuta (pentru numele de artist) si odata fara liniuta (pentru numele website-ului)? Si pe ce clasificare de nisa ar trebui sa merg? Multumesc!
De ce sa va protejati website-ul? oricum nu poate inregistra nimeni altul, identic.
O sa-mi spuneti ca isi poate inregistra site-ul cu com.ro, biz, info, etc. Sigur, dar si la denumirea cu liniuta exista variante apropiate si nu le veti putea proteja pe toate ca inchideti afacerea.
Inca ceva: daca numele dvs de artist e format din nume sau substantive comune (cum era Domnul Problema, de ex.), marca dvs va fi neexclusiva.
Numele de artist nu este format dintr-un substantiv comun, ci este "skell-dom". Si de protejat.. eu doresc sa protejez numele/marca fara un motiv anume, doar am dorit sa stiu daca am nevoie de inregistrarea ambelor nume (website-ul fiind fara "-", iar numele de artist cu "-") si in ce clasificare de nisa se incadreaza. :)
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Nu cred ca e nevoie pentru website;
2. Daca ati inventat un cuvant pentru marca o veti avea exclusiva, cu linioara sau fara;
3. Cred ca e destul de evidenta alegerea categoriei. Daca totusi sovaiti, eu as opta pentru 41: [ link extern ]