avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare OSIM nume fictiv/artist
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare OSIM nume fictiv/artist

Buna dimineata,
am un website (blog) ce promoveaza muzica si fitness-ul, si doresc sa inregistrez marca la OSIM, numele fiind cu “-“, insa website-ul nu are “-“, trebuie sa inregistrez ambele nume? Odata cu liniuta (pentru numele de artist) si odata fara liniuta (pentru numele website-ului)? Si pe ce clasificare de nisa ar trebui sa merg? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:20, 1 August 2018
De ce sa va protejati website-ul? oricum nu poate inregistra nimeni altul, identic.
O sa-mi spuneti ca isi poate inregistra site-ul cu com.ro, biz, info, etc. Sigur, dar si la denumirea cu liniuta exista variante apropiate si nu le veti putea proteja pe toate ca inchideti afacerea.
Inca ceva: daca numele dvs de artist e format din nume sau substantive comune (cum era Domnul Problema, de ex.), marca dvs va fi neexclusiva.
Numele de artist nu este format dintr-un substantiv comun, ci este "skell-dom". Si de protejat.. eu doresc sa protejez numele/marca fara un motiv anume, doar am dorit sa stiu daca am nevoie de inregistrarea ambelor nume (website-ul fiind fara "-", iar numele de artist cu "-") si in ce clasificare de nisa se incadreaza. :)
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
LinCristian, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu cred ca e nevoie pentru website;
2. Daca ati inventat un cuvant pentru marca o veti avea exclusiva, cu linioara sau fara;
3. Cred ca e destul de evidenta alegerea categoriei. Daca totusi sovaiti, eu as opta pentru 41:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare blog de nisa la osim Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, As vrea sa va intreb care ar fi cea mai buna metoda de inregistrare a unui blog de nisa la OSIM, mai exact pe ce clasa? Exemplul este fictiv ... (vezi toată discuția)
Nume domeniu .com marca inregistrata in romania oxus oxus Sunt propietarul unui blog cu extensie .com Blogul contine materiale din domeniul it si related in limba romana. In Romania substantivul care da numele ... (vezi toată discuția)
Ajutor inregistrare marca de la distanta cipsoft cipsoft Buna ziua, Cineva cu experienta poate ma ajuta: Vreau sa inregistrez o marca verbala pentru o singura clasa. Am inteles ca se poate depune cererea si prin ... (vezi toată discuția)