avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie civila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie civila

Este prima oara cand as dori sa fac o lucrare de instalatie cu conventie civila. Am un instalator foarte bun, il cunosc de mult si l-am recomandat multora, toti fiind foarte multumiti dar lucreaza doar particular. Am observat pe declaratia, anexa la conventie, in partea de jos a paginii, ca omul are 3 optiuni: sa plateasca 16 % impozit, 5,5% sanatate si 10,5 % asig sociale. Poate sa opteze doar pentru plata impozitului? Adica, pentru o lucrare de 300 lei , eu sa trec in conventie si sa-i platesc 348, pentru ca el sa-si plateasca impozitul? Imi spune ca asa procedeaza cu alte asociatii. Este bine asa? Administratorul nostru spune ca trebuie sa plateasca toate darile catre stat. Cum e , de fapt? :(
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:46, 26 Septembrie 2015
:oops:
Pentru conventie civila se opresc la sursa impozitul (10% sau 16%) si CASS (sanatatea) pentru persoana fizica (prestator). ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile noiembrie.2012 mihovicidaniela mihovicidaniela am o conventie civila pe trei luni conducator autocar la institutiile publice.Nu este salariat.ce retineri trebuie facute? (vezi toată discuția)
Conventii civile mihaelahory mihaelahory In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului ... (vezi toată discuția)
Calcul contributii tichete de masa larisarazvan larisarazvan Buna ziua pe fluturasul de salariu este urmatoarea formula de calcul: salariu net:2000 lei, spor vechime 10%-300 lei(sa zicem) si 160 lei contravaloare ... (vezi toată discuția)