avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Depozite CEC de care nu am stiut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Depozite CEC de care nu am stiut

Buna seara

Zilele trecute am primit de la CEC o adresa pe numele bunicii mele decedata in 1996 prin care era informata ca are doua depozite la CEC care nu se mai afla in oferta lor si sa mearga pentru a schimba felul depozitelor.
M-am interesat la o sucursala CEC si am aflat ca bunica mea "detine" doua depozite in valoare de 390 lei si, amintindu-mi din copilarie de unele "povesti" ale bunicii am aflat ca si pe numele meu exista un depozit de 240 lei. Cerand un istoric al acestuia am aflat ca a fost constituit in anul 1980 (in suma de 10.000 lei) si a fost preschimbat in anul 1992 (pe atunci 41.000 lei - depozitul initial plus dobanzile).
Am citit si pe forum si prin alte surse ca banca nu datoreaza niciun fel de "indexare" cu rata inflatiei a sumelor depuse deoarece deponentii au avut in permanenta acces la bani dar eu sunt acel "deponent" care nu a stiut de acesti bani si care pana in ziua de azi nu a fost informat de existenta acestor depozite.
Oare banca nu avea obligatia de a ma instiinta in vreun fel? Asa cum s-au trezit acum sa trimita acea adresa pe numele bunicii mele de ce nu au facut-o cu niste ani in urma? Si de ce eu nici pana in ziua de azi, daca nu intrebam, nu stiam ca am un cont la CEC?
Am incercat sa gasesc Statutul CEC din anul 1958
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:19, 12 Septembrie 2015
CEC are acum statut de banca, cautati statutul CEC-Bank.Nu cred ca, CEC-Bank va indexa sumele din depozit.
Poate gresec eu: stiam ca bancile sunt obligate ca o data pe an sau o data pe luna sa transmita titularului un extras de cont....
Da, greșiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in zilele noastre? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In 1981 bunicii mi-au facut un cec in valoare de 5000lei de care probabil au uitat.Titulara cec-lui sunt eu,bunicul fiind imputernicit.Dupa ... (vezi toată discuția)
Libret economii florinvw4 florinvw4 Buna ziua, am o intrebare : am un Libret de economii eliberat in 1988, pe care am o suma de bani .Mai este valabil? Va multumesc . (vezi toată discuția)
Pot recupera intr-un fel sau altul niste bani depusi la vechiul cec? Carmen Holbanel Carmen Holbanel In vara anului 1990 am depus la CEC 45000 lei pe 9 carnete cu castiguri in autoturisme. La acea data suma reprezenta salariul meu pe 2 ani. Nu am incasat ... (vezi toată discuția)