avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de incetare a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de incetare a contractului de munca

Un contract de munca se poate intrerupe fara decizia de incetare de la locul de munca anterior?
Am semnat contractul de munca la o firma ramanand ca dupa cateva zile sa aduc decizia de incetare de la fostul loc de munca.
Numai ca la fostul loc de munca persoana care se ocupa cu aprobarea demisiilor a fost in concediu si nu a aprobat-o.
Intre timp au fost anumite neclaritatii iar eu m-am intors la fostul loc de munca si mi-a spus sa vin de duminica ceea ce m-a facut sa cred ca inca nu mi-au incetat contractul de munca.
Acum problema este ca imi cer decizia de incetare a contractului iar eu nu am cum sa li-o dau ptr ca cei de acolo nu mi-au facut intreruperea....si mi-a spus ca in caz contrar contractul meu de munca va fi desfacut in alt fel.
Ma intereseaza ce inseamna ca va fi desfacut in alt fel si daca este obligatoriu sa aduc decizia de incetare de la fostul loc de munca?
Cred ca acum eu figurez ca fiind angajata la doua firme ambele cu cate opt ore pe contract.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 12 Septembrie 2015
1. Codul muncii permite sa aveti mai multe contracte individuale de munca (CIM) in acelasi timp:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Pentru a incheia un alt CIM cu un alt angajator nu este nevoie sa duceti decizia de incetare a CIM anterior.
@ calin1992

Un c.i.m. nu poate inceta fara a se emite o decizie de incetare a c.i.m.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti avea doua c.i.m. in aceeasi perioada de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare inaintea eliberarii deciziei de incetare a cim. gaby_0200 gaby_0200 Buna ziua, am fost angajat la o companie multinationala, mi-am dat demisia si am stat in preaviz perioada solicitata. La aceasta companie actele se ... (vezi toată discuția)
Angajarea unui pfa Bbya Bbya Buna ziua as dori sa angajez in calitate de S.C. un fost activist P.F.A. care va fi angajat in cadrul unui Contract individual de munca.Cum il angajez daca nu ... (vezi toată discuția)
2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)