avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comisioane si dobanzi penalizatoare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comisioane si dobanzi penalizatoare

Buna ziua am contractat un credit ipotecar de la un ifn,si din motive de sanatate nu am reusit sa platesc 2 rate si am fost anuntata cand am vrut sa achit ca a devenit creditul scatent si ca am o dobanda penalizatoare de 5 la suta pe zi in concluzie am ajuns cu dobanzile la 5000 si daca nu le achit imi ia casa mentionez ca la semnarea contractului nu ni sa mentionat acest lucru dar ulterior mi sa spus ca scria in contract....este posibil sa aplice dobanzi penalizatoare atat de mari?sunt disperata.....multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:36, 21 Septembrie 2015
Buna ziua,

Va rog sa cititi contractul de credit pe care l-ati semnat.
Penalizarile de 5% pe zi sunt abuzive, dar la ce ne putem astepta de la IFN!
Daca dumneavoastra ati avut probleme de sanatate, trebuia sa anuntati societatea daca se poate sa intarziati cu ratele.

O zi buna
Am tinut permanent legatura cu ei,dar imi tot spun ca trebuie sa achit cei 5000 de lei ca sa reintru in contract ca deja au trimis cererea de investire cu formula executorie eu momentan nu dispun de acesti bani,nu zic ca nu o sa achit creditul dar mi se pare f mult si eu spre exemplu luna trecuta am depus 700 lei m-am oferit sa depun si acum 1000 lei dar zic ei nu rezolv nimic pt ca penalitatile curg in fiecare zi si iar se aduna singura solutie pe care mi-au dat-o ei e sa achit sa ajung la zi...nu stiu cum sa procedez
Nu mai este posibila 'reintrarea' in contract daca ati intarziat mai mult de 60 de zile cu plata.
Cand primiti de la executor, trebuie ca in 15 zile sa depuneti la instanta de domiciliu, contestatie la executare.
In anexa la legea 193/2000 privind clauzele abuzive, la lit. i) este prevazut acest exemplu al penalitatilor excesive.
Aveti sanse sa diminuati considerabil soldul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, pot ataca in instanta niste ifn-uri care practica ... Arrow127 Arrow127 Buna seara, Pot ataca in instanta niste IFN-URI care practica dobanzi foarte mari si penalitati extra mai mari decat dobanzile ? Practic daca ai probleme o ... (vezi toată discuția)
Penalizari banca ContSters126873 ContSters126873 buna seara . am un credit ipotecar pe societate si am intarziat cu platile ratelor .pot recupera intr-un fel anume dobanda penalizatoare? (vezi toată discuția)
Card credit societate nebancara gabriel_since1986 gabriel_since1986 Buna ziua. In anul 2006 am facut un credit la [magazin]pt mai multe bunuri. La cateva zile am primit acasa un card cu un sold de 2100 lei. Am scos acei bani ... (vezi toată discuția)