avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Doua nume de familie, renuntarea la unul dintre ele
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Doua nume de familie, renuntarea la unul dintre ele

Buna seara, am 22 de ani sunt studenta. In urma casatoriei parintiilor mei, am mostenit 2 nume de familie, deoarece ambii au vrut sa-si partreze numele... Mie nu mi-a placut niciodata acest aspect pentru simplu fapt ca de multe ori unul dintre nume mi-a fost gresit nu numai in pronuntie ci si in documente oficiale si chiar la facultate. Intrebarea mea este: cum as putea sa renunt la unul dintre ele? Si daca este posibil acest lucru. Va multumesc! O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:06, 16 Septembrie 2015
Petru mine, in acest caz ESTE si VA RAMANE NICIODATA. Voi incerca pe cale administrativa.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui pe cale administrativa oliviamoldovan oliviamoldovan Buna ziua, Doresc sa fac o schimbare a numelui pe cale administrativa in Romania, stabilita fiind in strainatate. Este posibil ca un avocat sa se ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui alinamovileanu1980 alinamovileanu1980 Sunt casatorita de un an si as dori sa stiu daca sotul meu ar putea sa si schimbe numele de familie, adica sa il ia pe al meu. Mentionez ca avem un copil care ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume simona1977 simona1977 Sunt divortata si la proces am solicitat pastrarea numelui dobandit in timpul casatoriei pentru a avea acelasi nume de familie cu cel al fiului meu.Intre timp ... (vezi toată discuția)