avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiunea avertismentului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiunea avertismentului

am o situatie mai deosebita si as avea nevioe de opinii

iata cum stau lucrurile, la societatea la care lucrez, un agent comercial, uneori mai desfasoara si alte activitati decat acelea prevazute in fisa postului, mai exact, ceea ce tine de partea mecanica si electrica a unor utilaje ce necesita reparatii

aceste lucruri se intampla cu acordul sau, insa problema consta in faptul ca angajatul nu vrea sa poarte echipament de protectie, mai exact bocanci din aceaia cu bombeu metalic, motivand ca sunt foarte grei si il dor picioarele

conducerea societatii vrea sa-l sanctioneze pe angajat in prima faza cu avertisment, si la urmatoarea abatere cu retinere din salariu

mie, acest aspect nu mi se pare corect si legal. ce ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
Alina Tabara, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 14:18, 16 Iulie 2009
sustin ercomandariel facute de @elibet

nu prea este de joaca cu aceste lucruri iar in caz de , doamne fereste, accident de munca, aceste lipsuri il vor costa mult mai mult pe angajator...
ANGAJATUL ESTE CALIFICAT IN MESERIA DE MECANIC AUTO, iar in practica este competent, asta sunt opiniile clientilor, sunt unii care numai pe el il prefera

multumesc frumos pentru raspunsuri
am sa pun cat mai curand in practica sfaturile dumneavoastra
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
Alina Tabara, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul echipamentului de protectie pe baza medicala. Raul_F2 Raul_F2 Buna ziua. muncesc intr-o fabrica unde echipamentul de protectie prevede si bocancii cu bombeu metalic. Eu am o problema medicala la degetele de la picioare, ... (vezi toată discuția)
Manevrare neautorizata? majevcanin majevcanin buna seara rog pe cineva bine documentat sa ma lamureasca daca un fochist autorizat ISCIR si care profeseaza intr-o institutie publica este sau nu obligat sa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal predare-primire muraruana muraruana Buna ziua. As dori sa stiu daca procesul verbal de predare-primire echipamente individuale de protectie se face separat pentru fiecare angjat in parte sau se ... (vezi toată discuția)