avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Proces verbal predare-primire
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Proces verbal predare-primire

Buna ziua. As dori sa stiu daca procesul verbal de predare-primire echipamente individuale de protectie se face separat pentru fiecare angjat in parte sau se poate face unul pentru toti angajatii? Ma puteti ajuta si cu un model?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:20, 5 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indicat ar fi sa se faca individual si sa se pastreze un exemplar impreuna cu fisa de instructai.
Nu aveti nevoie de un model in mod special - trebuie sa enumerati cat mai detaliat care au fost echipamentele predate astfel incat sa poata fi individualizate (ex: bocanci marimea x, cu varf metalic si talpa din cauciuc - sau orice alte elemente de identificare).
La nivelul firmei se intocmeste o lista cu EIP acordat lucratorilor pe locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati, in functie de riscurile profesionale identificate si evaluate la nivelul firmei, cu respectarea HG nr. 1048/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, privind utilizarea de catre lucratori a EIP la locul de munca.
Dotarea lucratorilor se face obligatoriu cu toate sortimentele mentionate in lista respectiva pentru locul de munca/ postul de lucru/ meseria fiecarui lucrator in parte,
Primirea EIP de catre lucrator se face conform prevederilor din contractul colectiv de munca (anexa cu EIP acordat), resepctiv: pe fisa de magazie individuala pentru fiecare lucrator, sub semnatura (cel mai uzitat), proces verbal incheiat pe ture/ conducatori loc de munca, etc. cu semnatura de primire a fiecarui lucrator in parte, PV individual incheiat intre magazioner si lucrator, cu aprobare conducator loc de munca, etc.
In instructiunile proprii ssm ale locului de munca sunt nominalizate sortimentele de EIP cu care trebuie dotat lucratorul pentru respectivul loc de munca.
Cred ca cel mai potrivit mod de abordare ar putea fi ca la semnarea CIM, lucratorul sa primeasca o lista cu toate sortimentele de EIP pe care este obligat sa le poarte la locul de munca si dupa instruirea ssm la locul de munca, sa fie dotat obligatoriu cu toate sortimentele de EIP si sa semneze pentru primirea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare echipament de protectie dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Legislația SSM stipulează undeva concret obligativitatea prin care angajatul trebuie să semneze personal Fișa de evidență a materialelor ... (vezi toată discuția)
Echipament de protectie Adrian a Adrian a Buna ziua Care este echipamentul de protecție pentru un stivuitorist care lucrează singur in depozit,mă refer este obligatoriu sa poarte casca de ... (vezi toată discuția)