avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara

Buna ziua,

Am o speta si va rog frumos daca se poate sa ma ajutati:

Societate din Romania platitoare de TVA inscrisa in VIES vrea sa achizitioneze servicii de consultanta ,locul prestarii serviciului fiind in Romania ,de la o firma din Marea Britanie dar nu este plaitoate de TVA si nu are nici cod valid de TVA VIES si refuza sa se inregistreze. Poate sa emita factura fara TVA sau este obligat sa aiba cod VIES, ce se poate face in aceasta situatie? Ma pot incadra cumva la exceptia de 10.000 eur?
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2015
Anomis87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:32, 29 Septembrie 2015
10.000 E este pt bunuri.
Da trebuie sa se inregistreze in VIES. Daca nu, trebuie sa colectati TVA in Romania si sa l virati statului roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Cod invalid tva sandra_sandra_64 sandra_sandra_64 Buna ziua!As avea urmatoarea speta:O societate inregistrata in scopuri de TVa din Ro,achitioneaza servicii intracomunitare de la 5 furnizori din UK.3 dintre ei ... (vezi toată discuția)
Servicii electronice - factura ue, scutire forme mici gabriel999 gabriel999 Buna seara si La Multi Ani! Conform ultimelor modificari ale Codului fiscal, inteleg ca scutirea TVA - art. 152 - pentru o firma mica inregistrata in ... (vezi toată discuția)