avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in proprietate fara carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in proprietate fara carte funciara

Am o problema: Bunicul meu, unicul proprietar pe titlu al unor terenuri agricole, vrea sa treaca pe numele meu si al mamei 2 parcele de teren. In septembrie 2008 am angajat un inginer sa faca cartea funciara pentru terenul respectiv. Atunci au aparut primele probleme cam prin decembrie am primit raspuns de la el ca nu primeste Oficiul cadastral documentatia deoarece Comuna respectiva nu a facut nu stiu ce masuratori si nu a trimis CD-ul la Cadastru. Am intervenit la Cadastru, Primarie etc raspunsul a fost nu se poate face carte funciara pana nu face masuratorile primaria la toata comuna.... si primaria le tot "face" de atunci.
Bunicul are 7 copii si bunica este decedata (a fost proprietara doar pe casa nu s-a facut mostenirea) si vrem sa facem ceva astfel incat sa scoatem de la masa succesorala terenul acesta (el a impartit fiecarui copil terenul aferent astfel incat sa nu se certe nimeni - dar omul e imprevizibil si pt a evita discutii dupa moartea bunicului vrem sa cumparam terenul de la el cat mai este in viata) - are 83 ani si e cam bolnav - asa ca nu pot astepta dupa primarie la infinit.
Am inteles ca pot face un precontract si sa il chem in instanta pe bunicul ceva de genul.
Notarul ma pune sa aduc o adeverinta de la cadastru cum ca nu se poate face inscrierea cadastrala si face precontractul.
Cum pot face mai ieftin si mai repede?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
ContSters96141, utilizator
Cel mai recent răspuns: renata_c , utilizator 13:04, 27 Iulie 2009
Multumesc , am apelat deja la expert, am cerut detalii si el si noi la ANCPI si terenul nu are proiect parcelar.
Prin urmare nu se poate inregistra cartea funciara pana primaria nu inregistreaza proiectul parcelar. - adica la sfantul asteapta.
Pot face ceva sa oblig primaria sa faca acest proiect pe acest lot?

Momentan am cerut adeverinta scrisa cum ca nu are proiect parcelar si cu ea notarul a fost deacord sa autentifice vanzarea.
Dar eu vreau sa transform in intravilan si sa construiesc pe el. Am nevoie de carte. Nu pot sta 3 ani dupa primarie....
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
ContSters96141, utilizator
Incep sa ma enervez rau de tot.
Am primit adresa de la ONRC cum ca parcela nu are Proiect parcelar validat. O trimit pe mama la notar cu ele si in loc sa inceapa sa faca contractul aia incepe sa urle si in 2 peri ii zice sa mearga la primarie sa ia proiectul parcelar din caietul de sarcini. A venit mama plangand acasa. Pai noi urlam de 1 an ca primaria nu face proiectu ca nu are bani si ea acum ma plimba pe drumuri.
Ce anume trebuie sa cer la primarie sa pot autentifica si eu un contract de vanzare cumparare sau antecontract pentru un teren agricol fara carte funciara.:
- am titlu de proprietate;
- adresa de la ONRC ca nu exista proiect parcelar (implicit imposibilitate de a se inscrie cartea funciara)
- probabil inainte voi cere situatia cu impozitul
-??????

Daca fac antecontract cu bunicul si 2 martori fara sa il duc la notar mai este valabil la dezbaterea mostenirii?
antecontractul nu este o instrainare, deci notarul nu ar trebui sa se cramponeze de cartea funciara.in principiu nu va trebuie decat certificatul fiscal de la primarie si actul de proprietate.daca faceti un antecontract nedus la notar nu are nici o valabilitate. nici cel autentificat la notar nu are valabilitate la mostenire, pentru ca terenul ramane in continuare in proprietatea bunicului. daca, insa, cu antecontractul facut de notar mergeti in instanta, cu sfatul unui avocat, veti putea obtine o hotarare judecatoreasca care va tine loc de act de propritate si pe care cartea funciara va trebui sa o intabuleze:D. succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru hotarare judecatoreasca ce tine loc de act de vanzare dodeviorel dodeviorel Ce taxa de timbru trebuie sa platesc pentru deschiderea unui proces in care solicit pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare verificare acte Veras Veras Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si ... (vezi toată discuția)