avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune (mostenitor decedat inaintea dezbaterii)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune (mostenitor decedat inaintea dezbaterii)

in cazul in care unul din mostenitori a decedat inainte de inceperea actiunii succesorale cine vine la mostenire?sotia supravietuitoare sau copiii decedatului.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:30, 21 Septembrie 2015
Când a decedat bunicul, fii-sau era în viata, exact cum am bănuit. Contează data decesului, atunci se deschide succesiunea, mai puțin contează când se împarte.
Asa ca ce i se cuvenea acestuia se împarte intre copii și soția supraviețuitoare.sotia mosteneste 1/4, copiii împart egal 3/4.
PS sotia îl mosteneste oricum și în orice caz pe sot, ce întra în masa succesorala face diferența.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
In acest caz nu este reprezentare ci retransmitere, caci fiul avea vocatie la mostenirea tatalui , supravietuindu-i. Deci si sotia supravietuitoare are drept de mostenire prin retransmitere.
in cazul in care sotia este imobilizata la pat si nici nu este capabila sa semneze vreun act,ce se poate face.multumesc
as dori un raspuns la intrebarea pusa. va multumesc
Trebuie pusa sub interdictie si numit un reprezentant legal al acestuia.

Alte discuții în legătură

Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunic amarilys amarilys Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa deschidem o succesiune dupa bunicul decedat, respectiv dupa partea care ii revine tatalui meu (la randul sau ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)