avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Suntem trei frati mostenitori cu certificate de mostenitor asupra unei suprafete de teren arabil in suprafata de 5ha. Nu avem cadastru si intabulare pe acest teren. Terenul se afla dat in arenda, fiecare avand cate un contract de arenda pentru cate 1/3 din suprafata de 5ha.Nemultumiti de suma pe care o primim din arenda ne-am hotarat sa il vindem. Va rugam sa ne spuneti cum trebuie facuta notificarea catre arendas, el avand dreptul de preemtiune si cunoscan faptul ca nu este interesat de achizitionare teren la pretul zonei.
Cel mai recent răspuns: marinpreda , utilizator 20:29, 16 Septembrie 2015
Daca doriti sa-l vindeti nu mai trebuie sa notificati arendasul! Exista o procedura implementata de L. nr. 17/2014 si normele de aplicare. Primul pas: Mergeti la primarie si solicitati o cerere pentru afisarea ofertei de vanzare (atat cererea, cat si oferta sunt tipizate)
Preemtorii sunt: 1. coproprietarii, 2. vecinii, 3. arendasul, 4. statul. Oferta este afisata 30 de zile la primarie. Daca in acest interval nu doreste nici unul din preemtori sa cumpere, la pretul din oferta, atunci primaria va elibereaza o adeverinta de libera vanzare si astfel scapati de arendas.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2015
marinpreda, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol maryana28 maryana28 Buna ziua! Mama mea are in arenda, iar firma este din bucuresti, cateva hectare de pamant si acum vrea sa vanda un hectar. Va rog sa imi spuneti ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren opreadaniela opreadaniela 1.daca preemtorul-arendas,refuza in mod expres la preemtiune (stipulat in contractul de arendare),mai are dreptul sa depuna comunicare de acceptare a ofertei ... (vezi toată discuția)